IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Stvarno ozbiljan “visibility”

Može ako kaže Dritan. I može da bude legitimno. Tako bi bar mogla da se prevede podrška inicijativi Demokratskog fronta prema kojoj od novih parlamentarnih izbora ne bi bilo ništa…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29: 01- 2023, 10: 24… ŽELJKO Vukmirović: Stvarno ozbiljan “visibility”

piše: Željko Vukmirović

Može ako kaže Dritan. I može da bude legitimno. Tako bi bar mogla da se prevede podrška inicijativi Demokratskog fronta prema kojoj od novih parlamentarnih izbora ne bi bilo ništa. I koja bi svim sadašnjim uhljebljenicima u vlasti produžila politički život. Naravno, trenutni premijer u tehničkom mandatu je savršeno svjestan da na bilo kojim novim izborima ne bi imao šanse ni da sa svojim biračima napuni autobus, a kamoli dosegne cenzus.

Pa, ako je već svojim angažmanom dao legitimitet prosrpskom i proruskom Demokratskom frontu i njihovim šlihtarama u vlasti, zašto još koji put ne bi ispoljio ličnu koristoljubivost i unizio i urušio državu Crnu Goru?

Ionako od prvih trenutaka konstituisanja sadašnje vlasti raspolaže izuzetno bogatim “tajno i organizovano” ispoljenim učešćem. A moći će i još malo da se šepuri izigravajući nekakav autoritet koji ga, u bilo čemu i lako dokazivo, nikada nije ni očešao u prolazu.

Čitaj još:   MILOJKO PANTIĆ- Lični Stavovi: Arkan, Mika Aleksić, Vučić... (foto)

Filozofija trenutnih vršilaca vlasti garantuje nam samo da ćemo imati sjajan pogled na gaženje Ustava i zdravog razuma, bar još neko vrijeme. I da tim se povodom neće biti iznenađenja. Štete će se gomilati, država ojaditi, uvrede logičnom promišljanju ređati kao na filmskoj traci. Biće dinamično, kratki rezovi, sugestivni kadrovi, banalan scenario. Biće to jedan naročiti “visibility zemlje”, kako su trenutnog premijera već prema sopstvenom kazivanju naučili da to kaže “ozbiljni ljudi”.

Svima ostalima preostaje da ozbiljno porazmisle o mogućnostima preživljavanja u ostatku vremena vlasti političkih partija pobjednica na izborima iz 2020. godine. Uostalom, već nas podsjećaju da je to do tamo neđe, septembra 2024.

A to je, priznaćete, stvarno ozbiljan “visibility”.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more