IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE POMOĆ IZ BIH: Spasilački timovi iz Bosne i Hercegoivine danas kreću u zemljotresom pogođene dijelove Turske… (foto)

Spasilačke službe iz cijele Bosne i Hercegovine danas će krenuti ka zemljotresom pogođenim dijelovima Turske…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 07: 02-2023, 09: 44… STIŽE POMOĆ IZ BIH: Spasilački timovi iz Bosne i Hercegoivine danas kreću u zemljotresom pogođene dijelove Turske… (foto)

Za BH medije je potvrđeno da će ukupno 50 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite kao i Civilne zaštite Brčko Distrikta avionom krenuti ka Turskoj.

Direktor RUCZ- a Milan Novitović rekao nam je da iz RS- a ide operativni tim sa 21 članom i jednim psom za potrage. Iz FUCZ- a je nominovan tim od 17 članova i dva psa za potrage, a iz Brčkog bi trebalo krenuti 12 članova civilne zaštite.

Novitović nam je kazao da se sve koordiniše sa ambasadom Turske i Ministarstvom sigurnosti BiH, kao i partnerskim AFAD- om.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. maj 2020. godine

Spasilački timovi iz BiH će biti raspoređeni u različite gradove na jugoistoku Turske nakon što su ih jučer razorili snažni zemljotresi. Njima bi se u narednim danima mogli pridružiti i dobrovoljci iz gorskih službi spašavanja.

Zemljotresi su jučer najviše pogodili gradove Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Diyarbakir i Kilis.

izvor iBalkan.net/ Klix.ba

VELJKO Bulajić- Proslavljeni jugoslovenski reditelj: Četnici su sebe zauvijek obilježili kao izdajnike… (foto, video)

Prisjećajući se svojih davnašnjih radova, reditelj ističe da je došlo Read more

Čitaj još:   PODGORICA: Rekonstrukcija Vlade nije moguća bez Krivokapića na njenom čelu, sve drugo vodi u izbore... (foto i video)