IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI USPJEH SPASILACA IZ SARAJEVA: Izvukli muškarca ispod ruševina 80 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Riječ je o pripadnicima Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo. Oni su sinoć oko dva sata iza ponoći stigli do Reyhanlija, u gradu Hatayu jedan od najteže pogođenih je u zemljotresu, priključili se spasilačkim ekipama turske organizacije IHH…

HATAY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 13: 44… VELIKI USPJEH SPASILACA IZ SARAJEVA: Izvukli muškarca ispod ruševina 80 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Spasilački tim iz Sarajeva, koji je jučer otputovao u Tursku kako bi pomogao narodu u zemljotresom razorenim regijama na jugu zemlje, jutros je spasio muškarca nakon 80 sati provedenih ispod ruševina u Hatayu, javila je Anadolija.

Riječ je o pripadnicima Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo. Oni su sinoć oko dva sata iza ponoći stigli do Reyhanlija, u gradu Hatayu koji je jedan od najteže pogođenih u zemljotresu. Tamo su se priključili spasilačkim ekipama turske organizacije IHH.

Nakon cjelonoćnog traganja, rano jutros uspjeli su ispod ruševina izvaditi 70-godišnjeg muškarca, koji je ispod ruševina izvađen 80 sati nakon zemljotresa, potvrdio je za Anadoliju Fahrudin Dobrača, koji predvodi tim GSS Novi Grad u Turskoj.

Čitaj još:   SVIJET ODBIO, da se pridruži Amerikancima: Pompeo NA KOLJENIMA,"Išao bih u Iran DA PREGOVARAM..." (foto, video)

– Izvukli smo muškarca, ima oko 70 godina. Radimo zajedno s ekipama IHH. Zaista ne mogu dugo pričati, ovdje je prava kataklizma, nastavljamo raditi – rekao je Dobrača u kratkom razgovoru za Anadoliju.

Do sada je ukupno 140 spasilaca s područja Bosne i Hercegovine otputovalo u zemljotresom pogođenu Tursku.

U razornom zemljotresu koji je pogodio jug Turske, u toj zemlji je poginulo najmanje 14.351 osoba, a povrijeđeno više od 60.000.

BONUS VIDEO: Bosna i Hercegovina uputila spasilačke timove za pomoć Turskoj

izvor i Balkan.net/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more