Crna Gora

DRITAN Abazović najavio Luksuzni svjetski brend: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću… (foto, video)

Dritan Abazović na sjednice Vlade najavio da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke u kojoj će do 2025. godine biti zaposleno 400 radnika…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 16: 02-2023, 00: 44… DRITAN Abazović najavio Luksuzni svjetski brend: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću… (foto, video)

Proizvodnja Beluga Montenegro votke od marta u Nikšiću…

-Svi idemo na svečano otvaranje fabrike koja će da proizvodi Belugu Montenegro. U Crnoj Gori će da se proizvodi votka koja će ići svugdje u svijetu. Imaju posebnu fabriku za Rusiju, fabrika u CG ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svijet sa brendom Beluga Montenegro – rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Kazao je i da će odmah biti zapošljeno 200 radnika, a do 2025. godine 400 radnika. 

Fabrika kompanije Noblewood Adriatic, koja će u Nikšiću proizvoditi votku Beluga Montenegro, biće otvorena u drugoj polovini marta. 

Planirano je da fabrika u Nikšiću pakuje oko 30 miliona boca godišnje, a sama investicija vrijedna je oko 25 mil EUR. Očekivana godišnja vrijednost izvoza je 500 mil EUR. Prema najavama, u fabrici će odmah biti zaposleno 200 ljudi.

To je saopšteno nakon sastanka premijera Dritana Abazovića sa Aleksanderom Mačetinom, investitorom i osnivačem firme Noblewood Adriatic.

Upoznavajući premijera Abazovića sa činjenicama u vezi otvaranja fabrike, investitor je naveo da je otvaranje planirano za 21. mart.

– Fabrika će proizvoditi votku koja će se izvoziti za sva svjetska tržišta, osim ruskog, koje je pokriveno domaćom proizvodnjom.

Mačetin je istakao da je votka Beluga jedan od 10 najprodavanijih i najpoznatijih brendova votke na svijetu čiji je godišnji obrt oko 1,5 mlrd EUR – navodi se u saopštenju

Investitor je istakao da će fabrika u početku zapošljavati preko 200 radnika, sa tendencijom rasta od nekoliko stotina u naredne dvije godine. Planirano je istovremeno otvaranje predstavništva firme u Tivtu, koje će biti usmjereno na marketing i trgovinu.

izvor pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

DANILO Kalezić: Crna Gora kao evropski Kurdistan… (foto)

Novo napuštanje, odnosno izdaja Crne Gore, od strane zapadnih saveznika neoprostiv je zločin. Ishod je…

4 sata ago

Dragan BURSAĆ: Rezoluciju o Srebrenici, trebalo davno donijeti– i to na inicijativu Srbije… (foto)

Ovu Rezoluciju je trebalo davno donijeti i to na inicijativu Srbije, koja bi tražila oprost…

5 sati ago

BESRAMNA PORFIRIJEVA VASKRSNA POSLANICA: “Srbi su žrtve genocida, ne počinioci” (foto, video)

Patrijarh srpski Porifirje i episkopi naveli su u Vaskršnjoj poslanici kako su protiv nastojanja da…

5 sati ago

Nataša KANDIĆ o Izjavama Političara i Rezoluciji UN- a, o Srebrenici: “Nikad niko Nijemce nije nazvao genocidnim narodom”… (foto)

Ekstremni nacionalisti iz Srbije i RS, koji su u vlasti, i prateće tzv. akademske elite…

7 sati ago

TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Profesor u “MIlijunašu” imao tri džokera na raspolaganju, ali ih nije htio iskoristiti, kući je otišao sa… (foto, video)

Samostalno i sjajno igrao je sve do 10. pitanja... ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 03,…

7 sati ago

„PRESELI SE TAMO, SEOSKA VARALICE, GLUMIŠ SRBINA, A NISI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovih poruka iz Srbije… (foto)

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nemaju uvredljiv sadržaj. Ne stišavaju se reakcije nakon…

7 sati ago

This website uses cookies.