IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE: Porodice poginulih ogorčene na roditelje koji su dali volan maloljetniku?! VOZAČ “AUDIJA” (16) DOBIO KOLA, IAKO NIJE IMAO DOZVOLU… (foto)

A. M. (16) iz Rožaja, koji je bio za volanom “audija A3” bez položenog vozačkog ispita, kao i dvojica vršnjaka S. M. i I. D. poginuli kada su sletjeli u kanjon rijeke Ibar.

A. M. (16), njegov brat od strica S. M. (16) i I. D. (16), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u petak uveče kod Rožaja, sahranjeni su juče na lokalnom groblju u svom selu.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila u petak oko 22.30, kada je A. M., koji je upravljao vozilom “audi A3”, u krivini kod mjesta Zeleni na magistralnom putu Rožaje-Bać izgubio kontrolu nad vozilom i survao se u provaliju rijeke Ibar. Četvrti maloljetnik koji je bio s njima u kolima smrti, F. D. (17), brat od strica poginuo.

MLADIĆ A. M. VOZIO AUDI SMRTI IAKO NIJE IMAO DOZVOLUFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Bahato vozio

– Porodice su nijeme od bola, S. M. je sin jedinac i njegovi roditelji ne progovaraju od tuge, samo odmahuju glavom i ne vjeruju kakva ih je tragedija zadesila. S druge strane, povrijeđeni F. D. je takođe jedinac i njegovi se mole da on preživi – kaže mještanin Rožaja i dodaje:

– Dvije kuće su zavijene u crno, a priča se da su ogorčeni na porodicu vozača A. M., jer je bez vozačke dozvole vozio “audi a3”, koji su mu roditelji kupili iako nije položio ispit.

POGINULI S. M. JEDINAC I BRAT OD STRICA A. M. KOJI JE BIO ZA VOLANOM AUDIJAFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Naš sagovornik kaže da su očevici na mjestu nesreće rekli da je “audi” bukvalno letio od brzine.

– Maloljetnik vozi “audi” već neko vrijeme, a kupio mu ga je navodno otac, i svi su primjetili da vozi brže i usred bijela dana. Pojedini su ogorčeni na samu činjenicu i neodgovornost roditelja koji su mu to dozvolili – kaže mještanin i nastavlja:

Čitaj još:   HVALA DRAGOM BOGU: Najstarija djevojčica koju je otac JOSIP bacio sa balkona kuće, pri svijesti je i može da ustaje...

I. D. POGINUO ZAJEDNO SA NAJBOLJIM DRUGOVIMA FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

– Kobne večeri A. M. je majka pozvala, kad je bio u blizini kuće, da joj kupi neke namirnice i on ju je poslušao. Vratio se s bratom i najboljim prijateljima do Rožaja, ali je prilikom velike brzine u krivini sletio u ambis kanjona rijeke Ibra.

Kako navodi sagovornik, njegova majka je neutješna jer krivicu svaljuje na sebe i to što ga je vratila opet do grada.

– Nesrećna žena krivi sebe, jer su mladići nastradali zato što su je poslušali. Svi pokušavaju da joj objasne da je sudbina tako htjela, ali ona to i dalje ne može da prihvati – kaže izvor.

ROŽAJCI DOŠLI DA ISPRATE STRADALE U NESREĆIFOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/RADIO TELEVIZIJA ROŽAJE

Borba za život

Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u kafiću u gradu, a onda su kolima smrti krenuli kući. Međutim, na putu do kuće pozvala ih je A. M. majka da se vrate do prodavnice, što su oni i uradili. Na tom povratku do grada završili su u provaliji dubokoj 20 metara, s prevrnutim autom. Povrijeđeni maloljetnik F. D. je prvi izvučen iz “audija A3”.

POVREĐENI F. D. PRVI IZVUČEN IZ AUDIJA SMRTIFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

– Pošto se nesreća dogodila na dijelu puta gdje je naselje, ljudi su čuli stravične udarce i izašli su na ulicu, pa su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Čuli smo da je povrijeđeni Fazlija prvi izvučen iz kola, a da su ostala trojica bila u kolima bez znakova života – kaže izvor i dodaje:

Čitaj još:   FILIP Adžić: KO GOD JE USMRTIO BORILOVIĆA NE TREBA DA ODGOVARA, nemamo izjašnjenja Kaluđerovića da je to bio on... (foto, video)

– Obdukcija će pokazati od kojih povreda su preminuli, ali priča se da nisu imali vidljive povrede na sebi, već da su se udavili.

Mještani

Nemaju snage da odu na mjesto nesreće

Prema riječima mještana Rožaja za Kurir, porodice nastradalih mladića nisu imale snage da posjete mjesto nesreće gdje su im poginula djeca.

– Niko od njih još uvjek nije otišao na mjesto nesreće i ne znam kako će im biti kada budu skoro svakodnevno išli tim putem za Rožaje. Ispraćaj je na trgu u gradu – kaže meštanin.

autor. Kurir.rs- B. Travica

izvor: http://kurir.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more