IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOD NAS DANAS GRMI, PUŠE, PADA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U drugom dijelu dana slaba kiša ili lokalni pljusak su najizgledniji na zapadnim i sjevernim područjima, najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 3 i 1°C, a dnevna između 7 i 13°C. Narednih dana kiša i temperature do 19 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06: 03-2023, 00: 14… KOD NAS DANAS GRMI, PUŠE, PADA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i temperaturama od jedan do 19 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura izmjerena je na Sokocu i to minus osam stepeni Celzijusa.

Na Bjelašnici je izmjereno minus šest stepeni, u Livnu minus pet, Bugojnu, Srebrenici i Zenici minus četiri, Bihaću, Drvaru, Ivan-sedlu i Tuzli minus tri, Banjaluci, Sanskom Mostu, Sarajevu i Zvorniku minus dva, Gradačcu nula, Bijeljini, Doboju, Prijedoru i Širokom Brijegu jedan, Stocu dva, Mostaru tri, Trebinju četiri i Neumu sedam.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Dnevna temperatura od osam do 14 stepeni – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   PRIPREMITE SE ZA POTOP: Evo kada će, gdje i koliko padati do kraja nedjelje… (foto)

ponedjeljak, 06.03.2023. godine
Usljed nadolazećeg pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opšta slika će do kraja dana biti lošija u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, a u ranim jutarnjim satima i sjevernim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 4°C, a dnevna između 8 i 14°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. U drugom dijelu dana povremeno su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, a dnevna između 8 i 15°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a dnevna između 10 i 17°C.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od 11 do 17 stepeni.

Čitaj još:   ZIMA SE NE ŠALI: Vrijeme koje se očekuje kod nas u narednih 15 dana je zabrinjavajuće... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more