IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Crna Gora je ugrožena, to se mora javno reći… (foto)

Crna Gora je unižena i ugrožena i to treba jasno reći, ne treba zbog toga da iskazujemo strah, nego moramo hrabro da iskoračimo i pokažemo spremnost da je branimo, poručila je kandidatknja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković na konvenciji u Bijelom Polju.

“Građanska dužnost nam nalaže da uvijek branimo one koji su ugroženi. Tako je SDP stao uz Bošnjake, Albance i Hrvate kada su 90- tih bili ugroženi. Tada je naša dužnost i emocija bila da odbranimo naše sugrađane.

I danas, nažalost, ponovo je na sceni slična politika koja naše brojčano manje narode više posmatra kao strano tijelo nego kao neodvojivi i vitalni dio Crne Gore. Ono što je, ipak, danas poseban fokus ove politike je negiranje Crnogorki i Crnogoraca, nacionalnih, vjerskih i kulturnih prava crnogorskog naroda”, kazala je ona. 

Poručila je da “oni koji ugrožavaju imaju neku drugu matičnu državu, i žele da podvedu Crnu Goru pod svoje tuđe nacionalne i strateške interese”.

“Mi drugu državu nemamo i ovu moramo braniti svim snagama”, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, na ovim predsjedničkim izborima neki kandidati se lažno predstavljaju kao građanski kandidati.

“Lako je dokazati da oni to nijesu. Ne možete biti građanski kandidati i istovremeno svoju politiku temeljiti na onoj negativnoj tradiciji SPC i političkim aspiracijama koje ona ima. Ne možete biti građanski kandidat, a da ispunjavate planove nacionalističkih krugova Srbije i želje njenih autoritarnih i antidemokratskih lidera Vučića i Vulina.

Čitaj još:   EVO Zašto zimi brže starimo...

Ne možete biti građanski kandidat, a da istovremeno jednako ne branite interese svih građana, već su vam oni jedne nacije i vjere bliži od onih drugih. Nekome može zvučati možda i neskromno, ali s punim uvjerenjem tvrdim – ja sam jedini kandidat koja je predstavnik autentičnih građanskih snaga”, dodala je ona. 

Obećala je da će se sa više solidarnosti i sa više pažnje baviti onima koji su zapostavljeni, ugroženi diskrimisani, ženama, licima sa invaliditetom, LGBT populaciji, djeci, mladima, starima i napuštenima.

“Predsjednik nema moć da donosi vladine politike i zakone, ali ima mogućnost da ukaže na nepravdu. Ja želim da budem takva Predsjednica. Ima Predsjednik mogućnost više i iskrenije, sa više brige i ljubavi u srcu ukaže na probleme sjevera.

Prvenstveno na bolnu činjenicu da ovdje mnoge naše porodice i naše kuće opustješe. Hiljade mladih ljudi odlazi u južne gradove, odlazi u inostranstvo za poslom i boljim životom. To se mora zaustaviti, a to se možem zaustaviti samo usmjeravanjem državnog kapitala i investicija prema sjeveru. Brigom prema infrastrukturi, privredi i radnim mjestima ovdje”, zaključila je Vuksanović Stanković. 

Čitaj još:   PODGORICA: Danijeli Đurović pozlilo, nalazi se na kliničkim ispitivanjima, neizvjestan nastavak sjednice Skupštine... (foto, video)

izvor: kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more