BiH

Velika tuga u Tešnju: Na Ahiret preselila prof. dr. Almina- Alagić, prerano nas je napustila… (foto)

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli 1996. diplomirala je razrednu nastavu, zvanje magistar metodike BHS jezika stekla je 2013, a doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci…

TEŠANJ: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 18: 03-2023, 00: 24… Velika tuga u Tešnju: Na Ahiret preselila prof. dr. Almina- Alagić, prerano nas je napustila… (foto)

Prerano nas je napustila sugrađanka  Almina, koja je rođena 1971. godine u Tešnju.

Javljamo rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima da je prof. dr. ALMINA ALAGIĆ (r. Brkić) ŽENA ISMAROVA IZ TEŠNJA Preselila na ahiret u srijedu, 15.03.2023. u 51. godini života.

Dženaza namaz i ukop su se obavili u PETAK, 17.03.2023. g. u 15:45 h poslije ikindije- namaza na mezarju “OBJEŠENICA” U TEŠNJU ISPRAĆAJ JE BIO ISPRED OPĆE BOLNICE TEŠANJ JE U 15:15 h

Ožalošćeni: suprug ISMAR; sin HARUN; otac ADIL; majka SENIJA; braća: Sulejman i Sedžad; snahe: Enesa i Fatima; bratične: Lejla i Nejla; bratić Daris; porodice: Alagić, Brkić, Đogić, Starčević, Prnjavorac, Smajlhodžić, Šehić, Avdić, Nukičić, Krdžalić, Ajanović, Galijašević i Smailbegović; kolektivi: Opće Bolnice, OŠ Huso Hodžić, Opće Biblioteke i Općine Tešanj, te ostala mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli 1996. diplomirala je razrednu nastavu, zvanje magistar metodike BHS jezika stekla je 2013, a doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Doktorirala je pedagoške nauke 2019. (mentor dr. Refik Ćatić), a drugi doktorat, iz oblasti metodičkih nauka, odbranila je 2021. godine (mentorica dr. Dunja Anđić, profesorica na Univerzitetu u Rijeci). Sudjelovala je u radu niza stručnih seminara i konferencija, te objavila više naučnih i stručnih radova.

Izbor u akademsko zvanje docent iz oblasti pedagogije dobiva 2019, a 2022. godine izbor u zvanje iz oblasti metodičkih nauka. Od 1997. do 1999. godine radila je u O.Š. “Novi Grad” u Tuzli kao nastavnik likovne kulture. U O.Š. “Huso Hodžić” u Tešnju bila je profesorica, potom i direktorica.

Od 2016. do februara 2022. bila je direktorica Opće biblioteke u Tešnju. 2022/2023 bila je na  dužnosti pomoćnice Načelnika Općine Tešanj za društvene djelatnosti i investicije.

Dobitnica je državnog priznanja za volonterizam i rad sa mladima.

IZVOR RADIO ZOS.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

11 minuta ago

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO): Ko i zašto ima interes da Milivoje Katnić umre prije suđenja? (foto)

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je nadležne pravosudne organe da hitno obezbijede…

34 minute ago

PIŠI PROPALO: Bankrotirala klinika u vlasništvu partnerice ANE Brnabić i brata Dritana Abazovića DŽIHANA… (foto)

Po kuloarima se pričalo i da se ukupan dug propale bolnice mjeri u milionima eura.…

47 minuta ago

Glumac EMIR Hadžihafizbegović: Nađite mi Bošnjaka, koji je ikada javno rekao da su Srbi genocidni narod, poliću se benzinom… (foto, video)

Slavni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u pismu Danasovoj novinarki Snežani Čongradin zahvaljuje se na kolumni…

3 sata ago

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28,…

3 sata ago

This website uses cookies.