IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

APRILILI DONOSI IZNENAĐENJA: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jutarnje temperature oscilirat će u rasponu između 3° C i 8° C na Sjeveru a na jugu i do 11°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21: 03-2023, 08: 24… APRILILI DONOSI IZNENAĐENJA: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Sredinom sedmice doći će do razvedravanja i barem do tri dana neprekidne vedrine. Dnevne temperature zraka bit će u porastu a u južnim i sjevernim područjima većinom iznad dvadest stepeni.

utorak, 21.03.2023. godine
Nakon nešto tmurnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana bi pod uticajem stabilnijeg vremena, manje naoblake i povremenih sunčanih intervala, biometeorološke prilike trebale biti povoljnije i većina populacije osjetiće olakšanje. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Uz povremeno, ne suviše jako sjeverno strujanje, temperature zraka biće umjerene i neće oscilirati u velikim rasponima. Sa noćnim satima, opšta slika dodatno će se proljepšati.

U dane vikenda izgledno je umjereno naoblačenje, uglavnom suho uz neznatnu vjerovatnoću za kišu. Temperature nešto niže ali i dalje više ili u granicama prosjeka za ovo doba godine. Jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. mart 2021. godine

Najviše dnevne temperature pretežno između 18° C i 22° C, na jugu zemlje do 23° C…

Od ponedjeljka 27.03. očekuje se jače naoblačenje i kiša na čitavom prostoru naše zemlje. Više padavina prema trenutnim prognostičkim modelima moglo bi biti centralnim i istočnim područjima. Nestabilno vrijeme prognozira se do 4. aprila.

Jutarnje temperature osciliraće u rasponu između 3° C i 8° C u Bosni do 11° C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 12° C i 17° C u Bosni, u Hercegovini do 20° C…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more