IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA SPASIOCE: Beba spašena iz Morače stabilno, žena skočila sa mosta Blaža Jovanovića u naručju držala unuka… (foto, video)

Beba koja je spašena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju dijete koje nema ni dva mjeseca…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21: 03-2023, 10: 44… BRAVO ZA SPASIOCE: Beba spašena iz Morače stabilno, žena skočila sa mosta Blaža Jovanovića u naručju držala unuka… (foto, video)

Predhodnog dana oko 11: 20 sati policija je izvukla iz Morače tijelo ženske osobe koja je prethodno primijećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nijesu spasili radnici Gradskog preduzeća “Zelenilo” Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživio” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Ljekar je za portal RTCG rekao da dijete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

Čitaj još:   TUGA I UŽAS- Tuča u centru Sarajeva: Jedna osoba ubijena, teže povrijeđen Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac... (foto)

“Dijete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dijete ima dva mjeseca”, kazao je ljekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethiodnih dana nije bilo kiše, pa rijeka nije nabujala.

Dijete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i beživotno tijelo njegove babe.

Iz “Zelenila” su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz rijeke.

BONUS VIDEO: Blažov most, spašavanje

izvor rtcg.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more