IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Očekujem ne manje od 40 hiljada novih glasova, izjava JAKOVA Milatovića neutemeljena i bez ikakvog pokrića… (foto, video)

O izjavi Milatovića da su Šešelj i on stari drugari: “Jeftine prevarantske floskule primjerene neozbiljnim ljudima u kampanji. Pokušava moj protivkandidat da jeftinim zamjenom teza pribere koji poren u kampanji”, kazao je MILO Đukanović.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24: 03-2023, 13: 44… MILO Đukanović: Očekujem ne manje od 40 hiljada novih glasova, izjava JAKOVA Milatovića neutemeljena i bez ikakvog pokrića… (foto, video)

Cilj je pobjeda u drugom krugu, poručio je danas aktuelni predsjednik države i predsjednički kandidat DPS- a Milo Đukanović. Predsjednik Đukanović je saopštio da očekuje ne manje od 40 hiljada novih glasova.

On  je danas odgovarajući na pitanja novinara naglasio da je optimizam predsejdničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, da će dio DPS birača glasati njega, neutemeljena i bez ikakvog pokrića.

“Neutemeljen i jeftini politički marketing. Optimizam bez pokrića. Brzo će izbori pa ćemo vidjeti koliko ću glasova imati ja, a koliko Milatović. Ne bih se uključivao u te propagandističke trikove karakteristične za neozbiljne ljude u predizbornoj kampanji”, kazao je Đukanović novinarima nakon što su on i ambasador Grčke u Crnoj Gori Panajotis Partsos položili vijenac na spomenik grčkom nacionalnom junaku i vojskovođi Vasu Brajoviću.

On je naglasio i da u potpunosti očekuje pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Za svakog ko iole pažljivije sluša šta govorim bilo je jasno da najavljujem drugi krug. Da će ovo biti utakmica u kojoj ćemo imati dva poluvremena. Imamo jasnu strategiju za pobjedu u drugom krugu.

Ne računamo na nepostojeće birace, ne sirimo iluzije, nijesmo skloni samoobmanama, nijesmo to nikada radili. To što kažemo je vrlo utemeljeno. Apsolutno sam siguran da ćrmo 2. aprila imati saldo dovoljan za pobjedu. Ne samo moju pobjedu na ovim izborima, već za pobjedu Crne Gore”, naglasio je Đukanović.

On poručuje da Crna Gora treba da nastavi putem kojim se kretala do 30. avgusta 2020.

“Ona je od 30. avgusta zaglavljena na tom putu. To ne govorimo mi to govore naši evropski partneri. Razmišljaju o tome da li da prekidaju pregovore sa nama ili ne.

Čitaj još:   MELBURN: Ni danas neće biti odluke o Đokoviću, saga ulazi u sedmi dan... (foto, video)

A ovih dana smo dobili ubjedljivu potvrdu onoga što sam govorio tokom kampanje. Jasno je da je osnovni naum, rekao bih zadatak, mojih ključnih političkih protivnika, kako srušiti Mila Đukanovića a ne kako otvoriti bolju perpsektivu u Crnoj Gori u sljedećih pet godina.

Kažem zadatak ne naum, jer ja mislim da oni izvršavaju tuđi naum. U raznim svojim ulogama oni djeluju u interesu drugih država, država koje žele da Crne Gore ne bude. Ima li bolje potvrde tome od jučerašnje podrške mojem protivkandidatu u drugom krugu od “osvjedočenog demokrate” Vojislava Šešelja“, naglasio je Đukanović.

O izjavi Milatovića da su Šešelj i on stari drugari

“Jeftine prevarantske floskule primjerene neozbiljnim ljudima u kampanji. Nije to prva takva prevara. Valjda ne treba nikome da objašnjavam koliki smo prjatelji Šešelj i ja. On je o tome svjedočio kada je 1996. izbačen iz Crne Gore. I bez toga, on je ortodoksni zastupnik velikosrpskog nacionalizma protiv kojeg se ja konzistentno borim svakog dana. Pokušava moj protivkandidat da jeftinim zamjenom teza pribere koji poren u kampanji”, kazao je Đukanović.

Cilj u drugom krugu je pobjeda i 40.000 novih glasova najmanje

Odgovarajući na pitanje na koliko glasova iz dijaspore računa, a na koliko od manjinskih naroda Đukanović je kazao da očekuje veliki broj glasova, sigurno ne ispod 40 hiljada.

“Veliki je rezervoar glasova, sigurno ne ispod 40.000. Ne pričam o dijaspori i domaćim građanima. Pričam o ljudima koji su u Biračkom spisku. Neko od njih je ovdje, neko je trbuhom za kruhom na nekoj drugoj adresi ali državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori.

Sjetićemo se da je vlada Zdravka Krivokapića htjela da im ukine biračko pravo i mi smo to spriječili. Nije dijaspora u specijalnom aranžmanu sa mnom, ne. Odlučnom politikom opozicije i odlučnom otporom tih ljudi to smo spriječili.

Nije dijaspora, kako se to pokušava spočitati, u nekom specijalnom aranžmanu sa Milom Đukanovićem. Ne. Ja sam neko ko je okrenut svakom građaninu Crne Gore u cjelini, svakom građaninu upisanom u Birački spisak. Vrlo dobro poznajem naš teren.

Čitaj još:   ISTEKAO ROK: Da li će MILO Đukanović UKAZOM raspustiti Skupštinu i zakazati vanredne izbore?

Jako dobro znam kako smo vodili kampanju u prvom krugu. Rekao sam da smo u prvom krugu ostvarili naš cilj. Cilj u drugom krugu je pobjeda i 40.000 novih glasova najmanje”, navodi on.

Ukaz o raspuštanju Skupštine donijet na osnovu Ustava

Đukanović je rekao da je Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore donesen na temelju Ustava.

“Ustavni sud treba da obavi dio svog posla. Ne želim da ni na koji način vršim pritisak saopštavanjem svojih očekivanja. Nemam promil dileme. Moja odluka zasnivana na članu 92. Stav 4. Ustava Crne Gore. Parlament je raspušten. Oni koji ne izvrašavaju svoje obaveze iz tog čina zaradiće krivičnu prijavu”, zaključio je Đukanović. (Miraš Dušević)

BONUS VIDEO: Milo Đukanović se ne predaje! Očekuje podršku u drugom krugu izbora u Crnoj Gori

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more