IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jakov MILATOVIĆ nakon drugog sastanka sa šefom crnogorske države: “Inauguraciji će prisustvovati i MILO Đukanović”… (foto, video)

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je nakon sastanka sa novoizabranim predsjednikom Jakovom Milatovićem da su danas nastavili dijalog čija je ideja doprinos demokratskoj tranziciji ovog dijela vlasti.

“Mislim da je ova praksa veoma dobrodošla i da baca dodatno svijetlo na rastući demokratski kapacitet Crne Gore“, naveo je Đukanović. 

Kako kaže, sa Milatovićem je govorio o više tema.

“O mnogim aspektima unutršnje politike smo govorili, složili smo se da je mnogo izazova pred Crnom Gorom. Pozicija predsjednika je u toj politici važna i uticajna”, ocijenio je Đukanović.

On je istakao da vjeruje da će Crna Gora nastaviti putem razvoja, i čestitao je mandat Milatoviću.

Novoizabrani predsjednik Jakov Milatović istakao je da su ovi razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti.

“Na nama je bilo da damo primjer dobre demokrtske prakse i da na ovaj način pošaljemo poruku i EU da je naše društvo zrelo za članstvo u bloku”, ocijenio je on.

Čitaj još:   ĐUKANOVIĆ: VELIKOSRPSKI NACIONALISTI SU POLOMILI ZUBE U CRNOJ GORI I TEK ĆE IH POLOMITI

Ovim razgovorima, kako kaže, pokazali su da su posvećeni državnoj funkciji koju je do sada obavjjao Đukanovic, a koju će on nastaviti da obavlja.

“Inaugiraciji će prisustvovati i gospodin Đukanović i mislim da ćemo tog dana poslati pozitivnu poruku iz Crne Gore”, poručuje Milatović.

Dodaje i da nas čekaju parlametnarni izbori i da je svima jasno da oni treba da proteknu u demokratskoj atmosferi i da Crna Gora nakon toga dobije reformsku i stabilnu Vladu, navodi Pobjeda.

Milatović je za kraj istakao i da će svi predsjednici iz regiona doći na njegovu inauguraciju koja se održava u subotu.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more