IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO STRUČNJACI KAŽU, MONSTRUM KOSTA, ”BIO JE ZAPUŠTEN A POSLJEDICE RAZORNE” (foto)

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ Vladimir Ribnikar od 3. maja kada je kako se sumnja trinaestogodišnji dečak ubio devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je još jedna devojčica preminula.

Kako bi se utvrdilo da li se u radnjama– majke maloletnog dečaka stiču elementi krivičnog dela “zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica” iz čl. 193 Krivičnog zakonika, saopštilo je ovo tužilaštvo. Ovim povodom gošće Tijana Kostić, advokat i Jelena Kenić, školski psiholog i pedagog razgovarale su u emisiji Puls Srbije.

Kostić je ispričala šta će biti potrebno da bi se izvršila procena života ove porodice.

– Može uključivati, pored razgovora sa porodicom i sve druge podatke kojima socijalni rad može utvrditi da li je bilo zapuštanja i zlostavljanja lica- kaže Kostić.

Kenić, kao psiholog kaže da zna kako funkcioniše razgovor u školi.

– Počinjete uvek od primarnog od porodice. Od majke i oca i da li je bilo zapuštanja i zanemarivanja, osim u ekstremnim slučajevima… Ako ga ne pitate ništa, kako provodi svoje vreme, da li ga nešto nervira, ako vas prosto to ne interesuje i ako verbalno ponižvate dete, ako mu pretite, ako ne pružate dovoljno ljubavi, može se reći da je to zlostavljanje i da su posledice razorne– upozorava Kenić.

Čitaj još:   UŽASNA, MORBIDNA IGRA na tiktoku: Djeca biraju "kralja" između DJEČAKA UBICE iz Beograda i njegovih ŽRTAVA... (foto)

Kostić se pita ko je mogao da uoči promene kod dječaka ubice.

– Svi se pitamo kako je moglo da dođe do ovoga. Sve je sada u sklopu nadleštva tužilaštva, a kakav će biti ishod, to je najbitnije. Za sada nema elemenata zlostavljanja, ali pitamo se da li je u vaspitnom smislu bilo zapušteno?– primećuje Kostić.

Kenić se osvrnula na izjavu majke ubijenog detea koja je saopštila da su postojale naznake da je dečak pokazivao čudno ponašanje na ekskurzijama.

– Svi smo time trebali da se bavimo i da je postojala ta vrsta poverenja između roditelja i škole, a sve potiče od prvog odnosa sa majkom i bazične sigurnosti. Ako tu nije nešto kako treba tu, onda je sve dalje loše- upućuje Kenić.

izvor: srbijadanas.rs

Čitaj još:   ĐAVOLI NOVINAR, LAZANSKI PITAO DODIKA: "HOĆE LI SE NAKLONITI ZASTAVI BiH", MILE se nasmijao... (video)
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more