IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARIO Vraneš: Na svim opštinskim zgradama da budu srpske trobojke, prekinuću praksu da se Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu… (foto)

Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21.maj”, traži da se DARIO Vraneš uhapsi.

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 11: 38… DARIO Vraneš: Na svim opštinskim zgradama da budu srpske trobojke, prekinuću praksu da se Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu… (foto)

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš uputio je zahtjev svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća da na zgradama istaknu srpske trobojke, a poručuje i da će ubuduće prekinuti praksu ukrašavanja grada za 21.maj Dan- nezavinosti Crne Gore, koji, sudeći prema njegovim odgovorima, ne priznaje.

“Prema članu 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, nalažem vam da po najhitnijem postupku istaknete zastavu srpskog naroda – trobojku na zgradama uprava vaših ustanova i preduzeća”, navodi se u zahtjevu Vraneša.

FOTO: Čitalac CDM-a

Podsjetimo, početkom maja na zgradi opštine Pljevlja se pored zvanične zastave Crne Gore, zavijorila i trobojka bez obilježja. DARIO Vraneš je tada u izjavi za PV Informer kazao da će zastava trobojka stajati na zgradi opštine Pljevlja vječno.

“Biće istaknuta vječno. Po Ustavu srpski narod u Pljevljima, kao većinski ima pravo na to i ja poštujem Ustav”, rekao je tada Vraneš.

FOTO: PV Informer

Predsjednik Opštine Pljevlja zatim je bio akter još jednog skandaloznog slučaja, kada je u odgovoru na odborničko pitanje iskazao nepoštovanje prema Danu nezavisnosti Crne Gore.

Naime, odbornik Demokratske partije socijalista Marko Tošić pitao je Vraneša zašto Pljevlja nijesu ukrašena povodom Dana nezavisnosti.

“Da me nijeste napomenuli na zasijedanju Skupštine opštine Pljevlja iskren da budem ne bih se ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maja. Takođe, kao predjednik opštine prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u cirkusku predstavu, a Vi i vaši odlazeći ideolozi ste zauvijek otišli u istoriju ukrašavajući grad izraubovanim ulicama i trotoarima”, odgovorio mu je Vraneš.

FOTO: Čitalac CDM-a

Tošića je takođe zanimalo da li Vraneš priznaje Dan nezavisnosti kao državni praznik. Vraneš mu je na to kazao da se odgovor na drugo pitanje nalazi u odgovoru na prvo.

Čitaj još:   Dileri pronašli novu SLABU TAČKU EU: Cijene skočile, ali droga ulazi i kroz zatvorene granice... (foto)

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije Mirko Stanić reagovao je nakon skandalozne inicijative predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša.

“Šta o ovoj SAOizaciji Pljevalja misle koalicioni parteri DF- a Milojko Spajić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić. Da li se može graditi građansko društvo i evropska Crna Gora dok se podržavaju ljudi poput Vraneša”, pitao je Stanić

Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21.maj”, traži da se Vraneš uhapsi.

“Ovaj nesrećnik iz Pljevalja koji je igrom slučaja i predsjednik Opštine treba da bude uhapšen za podrivanje ustavnog poretka po hitnom postupku! Dosta je igranja sa državnim simbolima i negiranjem istorijskih postignuća naših građanki i građana. Lokalne kabadahije i šerifi, isfrustrirani borci za “ugrožena” prava srpskog naroda nas svakodnevno negiraju i nipodaštavaju u našoj sopstvenoj zemlji. Jedini koji su ugroženi smo mi koji volimo ovu zemlju i ne damo je za šaku ruskih rubalja i sličnih valuta”, istakao je Kovačević.

Vrijeme je, dodaje on, da država stane u odbranu i naših stvarno ugroženih nacionalnih prava i konačno adekvatno reaguje, kao i da brani Ustav što joj je i obaveza.

“Đe su sad “centristi” i “ustavobranitelji” iz kolaboracionističke URA- e, provincijalnih Demokrat , agresivno- populističkog, od laži sazdanog PES-a i sličnih da reaguju i uskrate podršku onima koji svakodnevmo atakuju na simbole ove zemlje i prava građanki i građana koji ovđe žive. Možda ih izborna kampanja i dodvoravanje “milom narodu ” sputava”, naveo je Kovačević.

Čitaj još:   OVO SU Tri moguće ruske reakcije: Šta ako Finska i Švedska postanu članice NATO- a... (foto, video)

Podsjećamo, Vraneš je prije mjesec dana izabra za predsjednika opštine Pljevlja, glasovima nove parlamentarne većine u pljevaljskom parlamentu.

Za izbor Daria Vraneša od 30 odbornika glasalo je 24, dok je šest bilo protiv. Protiv izbora su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke. (S.Đukanović)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more