IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OD DANAS DOBRO PAZITE! Sarajevo je dobilo SISTEM od koga če mnoge glava zaboljeti… (foto, video)

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je najavio nabavku sistema kojim će se automatski registrovati vozila parkirana na stanicama javnog prijevoza i koja se kreću trakom za vozila javnog prijevoza.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 08: 38… OD DANAS DOBRO PAZITE! Sarajevo je dobilo SISTEM od koga če mnoge glava zaboljeti… (foto, video)

NAJAVIO MINISTAR ADMIR KATICA: Sarajevo će uskoro dobiti “oko sokolovo” koje će automatski snimati one koji voze i parkiraju na trakama za javni prijevoz…

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica (NiP) je jučer najavio nabavku sistema kojim će se automatski registrovati vozila parkirana na stanicama javnog prijevoza i koja se kreću trakom namijenjenom za vozila javnog prijevoza.

Riječ je o sistemu koji će koštati više od 850.000 KM, a kojim će se, kako je rekao Katica, doprinijeti smanjenju kršenja saobraćajnih propisa. Objasnio je o kakvom je sistemu riječ.

Objasnio je o kakvom je sistemu riječ.

Nadležni u Kantonu Sarajevo su precizirali da će sistem koji najavljuju biti poput onog u srbijanskom glavnom gradu ili će to biti stacionarni uređaji.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Predsjednik Opštine DARIO Vraneš, poručio- Moguće je da će da me smijene... (foto)

Njime je potrebno osigurati nadzor stanica javnog prijevoza, kretanje prevashodno saobraćajnom trakom namijenjenom za javni prijevoz, ulazak u zonu saobraćaja namijenjenog za vozila javnog prijevoza, prepoznavanje registarskih tablica, kreiranje baze registarskih tablica vozila koja se zaustavljaju ili se kreću u ovim područjima te uvezivanje u sistem za obradu prekršaja koji se već koristi u MUP- u Kantona Sarajevo”, ukazao je Katica.

Sličan sistem za sankcionisanje nepropisnog parkiranja, nazvan “Oko sokolovo”, postoji u Beogradu. Riječ je o vozilima na kojima je uređaj kojim se također automatski registruju nepropisno parkirana vozila.

Nadležni u Kantonu Sarajevo nisu precizirali da li će sistem koji najavljuju biti poput onog u srbijanskom glavnom gradu ili će to biti stacionarni uređaji.

MUP Kantona Sarajevo uvjerava da ulažu velike napore kako bi sankcionisali one koji nepropisno parkiraju.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more