IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SASTALI SE VUČIĆ I OSMANI UZ POSREDOVANJE MACRONA I SCHOLZA: Vučić- “Vjosa Osmani to nije željela…” (foto, video)

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je kako je u Kišinjevu imala kratak sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji su predložili francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz…

KIŠINJEV: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 00: 38… SASTALI SE VUČIĆ I OSMANI UZ POSREDOVANJE MACRONA I SCHOLZA: Vučić- “Vjosa Osmani to nije željela…” (foto, video)

Vučić je ranije tokom dana izjavio kako je želio razgovarati s predstavnicima Prištine, ali da VJOSA Osmani to nije htjela.

Osmani je kazala kako  je sastanku, pored predsjednika Francuske i njemačkog kancelara, prisustvovao visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Joseph Borrell.

Bio je to desetominutni sastanak, na kojem je još jednom potvrđeno da Vučić nije zainteresiran za rješenje– navela je VJOSA Osmani tokom summita Evropske političke zajednice održanog u Moldaviji.

Nastavit ću raditi s našim saveznicima na nekim od pitanja koja su predložili–  rekla je Osmani za Radiotelevziju Kosova.

Ocijenila je da rješenja za deeskalaciju situacije postoje, ali da ona moraju biti u skladu s Ustavom Kosova.

Čitaj još:   DPS pisao EUROSTAT- u i EK: Traže odgađanje popisa... (foto)

Macron je rekao novinarima da su Francuska i Njemačka predložile održavanje novih lokalnih izbora na sjeveru Kosova

Francuski predsjednik je rekao da su se Vučić i Osmani suglasili da će u idućim sedmicama biti ”jasnih odluka” u vezi sa situacijom na sjeveru Kosova, prenosi N1.

VUČIĆ: OSMANI NIJE HTJELA SASTANAK

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je želio tokom summita Evropske političke zajednice u Kišinjevu razgovarati s predstavnicima Prištine, ali da Vjosa Osmani to nije željela.

‘- Vi ste najvjerovatnije čuli da je premijer Luksemburga Xavier Bettel želio ostvariti kontakt i povezati nas i ovdje s Prištinom. Ali Vjosa Osmani se nije željela  sastati s nama i razgovarati. Rekla je – organizirajte sastanak na visokom nivou u Bruxellesu i Kurti će doći i sastat će se s Vučićem. I to je bilo to – rekao je ranije Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

VONUS VIDEO: Top News – Osmani takohet me Macron dhe Scholz / Edhe Vuçiç në Moldavi, a do ketë bisedime…?

izvor Hayat.ba

Čitaj još:   VLADIMIR Putin potpisao zakon koji mu omogućava novu kandidaturu... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more