Crna Gora

AMMAR Borančić: Vučić izjavom o formiranju Vlade CG potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu većinu, vlast dozvolila još jedno ponižavanje CRNE GORE… (foto, video)

Potpredsjednik Liberalne partije kaže da će ovakvom infantilnom politikom i slučajni predsjednik Crne Gore i uzurpatorska izvršna vlast brzo završiti političke karijere, jer su povjerenje javnosti bacili pod noge bez trunke hrabrosti, državničke odgovornosti i digniteta

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 16. VII. 2022… 20: 38…  AMMAR Borančić: Vučić izjavom o formiranju Vlade CG potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu većinu, vlast dozvolila još jedno ponižavanje CRNE GORE… (foto, video)

Crna Gora uskoro bi trebala da dobije novu Vladu, a susjedna Srbija ni ovoga puta nije propustila priliku da se direktno umiješa u njeno formiranje. Naime, iako se razgovori o formiranju nove izvršne vlasti još uvijek vode za nezvaničnom nivou, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je postignut dogovor o novoj vladi te da će u njoj „Srbi dobiti ‘šipak'“.

I predsjednica Zavetnika, Milica Đurđević-Stamenkovski imala je svoje stavove o budućoj crnogorskoj vladi, kazavši da su vijesti koje stižu iz Crne Gore „duboko zabrinjavajuće“ te da su „skandalozne najave da srpske stranke neće učestvovati u novoj vladi.

Potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore Ammar Boračić, komentarišuću direktno uplitanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, za Portal Analitika kaže da Crnoj Gori treba nova, savremena politika u čijem centru interesovanja je građanin i budućnost Crne Gore, a ne, kako ističe, sulude avanture kojih smo se nagledali 90-ih a kojima danas Milatović pravi hvalospjeve.

„Predsjednik Crne Gore i zvanična vlast dozvolili su još jednom ponižavanje Crne Gore na koje i dalje glasno ćute. Što i nije veliko iznenađenje obzirom na to da odavno imaju ponizan odnos prema tutorima iz Beograda i Vučićevom režimu.

Koliko taj režim cijeni njihovo podaništvo pokazuje time što komentare i ocjene o crnogorskim vlastima daju opskurni i marginalni likovi poput Milice Đurđević “Mice Zavetnice” iz ultranacionalističkog, fašističkog pokreta “Zavetnici”“, poručuje Borančić.

Prema njegovim riječima, Vučić je izjavom o formiranju Vlade Crne Gore potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu političku većinu, a ćutanje onih koji tradicionalno kukaju o stranom miješanju dovoljno govori o njima. 

„Ništa dobro crnogorskoj politici i građanima neće donijeti takvi uticaji. Građani Crne Gore rekli su svoje na izborima i to je jedini sud koji političke partije treba da priznaju, glas javnosti je svetinja“, ističe Borančić.

Oni su, kako dodaje, glas građana čuli i dali konkretnu ponudu, kadrovska i programska rješenja i „ostvarili zavidan rezultat na izborima“.

„Čini mi se da će ovakvom infantilnom politikom i slučajni predsjednik Crne Gore i uzurpatorska izvršna vlast brzo završiti političke karijere, jer su povjerenje javnosti bacili pod noge bez trunke hrabrosti, državničke odgovornosti i digniteta“, zaključuje Borančić za Analitiku.

BONUS VIDEO: Vučić i Milatović: Novi list u odnosima Srbije i Crne Gore

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

MIODRAG Vlahović: “Crnogorski” amandmani suštinski izmijenjeni, naši se uopšte nisu pitali… (foto)

''Crnogorski” amandmani su suštinski izmijenjeni. To je lako uporediti, kazao je diplomata i predsjednik Crnogorskog…

18 minuta ago

MILAN Pipun Knežević i ANDRIJA Rajo Mandić zaprijetili MILOJKU Mikiju Spajiću blokadom rada Vlade i odmah ,,disciplinovali“ PES… (foto)

Premijer se uzalud opirao i pokušao da odgodi stavljanje rezolucije o Jasenovcu u skupštinsku proceduru,…

27 minuta ago

DANAS ĆE BITI I VEDRO I OBLAČNO: Tokom vikenda sunčano, početkom naredne sedmice nagli preokret… (foto, video)

Do kraja mjeseca bit će promjenljivo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.. SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti,…

2 sata ago

Dnevni horoskop za 19. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan u…

12 sati ago

Identifikovani navijači koji su učestvovali u incidentima u Nikšiću… (foto, video)

Meč polufinala plej-ofa Sutjeska - Budućnosr Violi je prekinut sredionom druge četvrtine, nakon što su…

13 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Neće ona niđe… (foto)

Amandmani na rezoluciju o Srebrenici i prijedlog rezolucije o Jasenovcu, možda u evropskim i regionalnim…

13 sati ago

This website uses cookies.