IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: Vučić izjavom o formiranju Vlade CG potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu većinu, vlast dozvolila još jedno ponižavanje CRNE GORE… (foto, video)

Potpredsjednik Liberalne partije kaže da će ovakvom infantilnom politikom i slučajni predsjednik Crne Gore i uzurpatorska izvršna vlast brzo završiti političke karijere, jer su povjerenje javnosti bacili pod noge bez trunke hrabrosti, državničke odgovornosti i digniteta

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 16. VII. 2022… 20: 38…  AMMAR Borančić: Vučić izjavom o formiranju Vlade CG potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu većinu, vlast dozvolila još jedno ponižavanje CRNE GORE… (foto, video)

Crna Gora uskoro bi trebala da dobije novu Vladu, a susjedna Srbija ni ovoga puta nije propustila priliku da se direktno umiješa u njeno formiranje. Naime, iako se razgovori o formiranju nove izvršne vlasti još uvijek vode za nezvaničnom nivou, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je postignut dogovor o novoj vladi te da će u njoj „Srbi dobiti ‘šipak'“.

I predsjednica Zavetnika, Milica Đurđević-Stamenkovski imala je svoje stavove o budućoj crnogorskoj vladi, kazavši da su vijesti koje stižu iz Crne Gore „duboko zabrinjavajuće“ te da su „skandalozne najave da srpske stranke neće učestvovati u novoj vladi.

Potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore Ammar Boračić, komentarišuću direktno uplitanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, za Portal Analitika kaže da Crnoj Gori treba nova, savremena politika u čijem centru interesovanja je građanin i budućnost Crne Gore, a ne, kako ističe, sulude avanture kojih smo se nagledali 90-ih a kojima danas Milatović pravi hvalospjeve.

Čitaj još:   Žarku Lauševiću POZLILO: Hitna pomoć odmah stigla u restoran...

„Predsjednik Crne Gore i zvanična vlast dozvolili su još jednom ponižavanje Crne Gore na koje i dalje glasno ćute. Što i nije veliko iznenađenje obzirom na to da odavno imaju ponizan odnos prema tutorima iz Beograda i Vučićevom režimu.

Koliko taj režim cijeni njihovo podaništvo pokazuje time što komentare i ocjene o crnogorskim vlastima daju opskurni i marginalni likovi poput Milice Đurđević “Mice Zavetnice” iz ultranacionalističkog, fašističkog pokreta “Zavetnici”“, poručuje Borančić.

Prema njegovim riječima, Vučić je izjavom o formiranju Vlade Crne Gore potvrdio da ima direktan uticaj na aktuelnu političku većinu, a ćutanje onih koji tradicionalno kukaju o stranom miješanju dovoljno govori o njima. 

„Ništa dobro crnogorskoj politici i građanima neće donijeti takvi uticaji. Građani Crne Gore rekli su svoje na izborima i to je jedini sud koji političke partije treba da priznaju, glas javnosti je svetinja“, ističe Borančić.

Oni su, kako dodaje, glas građana čuli i dali konkretnu ponudu, kadrovska i programska rješenja i „ostvarili zavidan rezultat na izborima“.

„Čini mi se da će ovakvom infantilnom politikom i slučajni predsjednik Crne Gore i uzurpatorska izvršna vlast brzo završiti političke karijere, jer su povjerenje javnosti bacili pod noge bez trunke hrabrosti, državničke odgovornosti i digniteta“, zaključuje Borančić za Analitiku.

Čitaj još:   Skandiranje navijača iz NIKŠIĆA, "Nož, žica, Podgorica" SUMANITO I MALOUMNO... (foto, video)

BONUS VIDEO: Vučić i Milatović: Novi list u odnosima Srbije i Crne Gore

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more