Crna Hronika

UŽAS: Šestogodišnji dječak pozitivan na kokain, otac mu je u pritvoru… (foto)

Dječak se navodno žalio na jaku glavobolju i bolove u stomaku. Poslije kupovine testa na zabranjene supstance i testiranja dječaka rezultati su pokazali da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, petak, 21. VII. 2022… 19: 25… UŽAS: Šestogodišnji dječak pozitivan na kokain, otac mu je u pritvoru… (foto)

Šestogodišnji dječak iz Slovenije bio je pozitivan na kokain nakon što se vratio s vikenda provedenog kod oca. Majka djeteta je nekoliko godina upozoravala Centar za socijalni rad da otac nije dobar staratelj. Četrdesetogodišnji otac je sada u pritvoru, javlja Televizija Slovenija, a prenosi N1 Slovenija.

Dječak se navodno žalio na jaku glavobolju i bolove u stomaku. Poslije kupovine testa na zabranjene supstance i testiranja dječaka rezultati su pokazali da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain. Test je potom ponovljen dva puta, prvo u Hitnoj pomoći i ponovo u bolnici u Izoli i oba su nalaza bila pozitivna.

Djetetu je dijagnostifikovan i šum na srcu, a prema svjedočenju majke njen sin je u posljednjih šest mjeseci imao krvarenja iz nosa i učestalu anginu. Ona je navodno upozorila Centar za socijalni rad da je otac već nekoliko godina zavisnik.

Kako prenosi TVS, učiteljica je takođe primjetila da sa djetetom nije sve u redu.

Direktorka škole Tanja Vincelj rekla je da je razredni primijetio da je dijete uznemireno. Škola je tada obavijestila Centar za socijalni rad Piran krajem maja, ali nije dobila nikakav odgovor. Socijalni inspektorat je pokrenuo inspekcijski nadzor u navedenom centru za socijalni rad, koji još uvijek traje.

Kako prenosi TVS, otac je u pritvoru. Tereti se za krivično djelo omogućavanje konzumiranja nedozvoljenih droga i zanemarivanje maloljetnika, kao i za okrutnost. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posjedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje djeteta.

izvor N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ČESTITKE POVODOM 11. MAJA- DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE: ERVIN Ibrahimović- Simbol ponosa i jedinstva… (foto)

Bošnjaci su danas više nego ikad nacionalno samosvjestan narod koji svoju identitetsku posebnost ugrađuje u…

27 minuta ago

PLJEVLJA: Novi okazi da je MILAN Lekić od Petrošenka za RUP kupovao i drobilicu za ugalj? (foto)

Bivši izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja, a sadašnji predsjednik Odbora direktora te kompanije Milan Lekić,…

34 minute ago

METEOROLOZI OBJAVILI PROGNOZU: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i početak iduće cedmice? (foto)

Kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda, ali i idući sedmıce pogledajte u analizi našeg potnatog…

41 minuta ago

VELIKA TUGA NAD BOSNOM- POZNAT DATUM DŽENAZE: Na bolji svijet je preselio maestro Dževad Šabanagić, koncertmajstor Sarajevske filharmonije… (foto, video)

Dževad Šabanagić, dugogodišnji violinista, koncertmajstor Sarajevske filharmonije, muzički pedagog preselio je na Ahiret u Sarajevu…

45 minuta ago

VIC DANA: Pitali Srbina u BEČU, je li u Srbiji svaka druga riječ psovka, onda– urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! BEČ: Regija, Zanimljivosti, subota, 11, 05. 2024… 01:…

9 sati ago

This website uses cookies.