IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJAJNA PARTIJA ZMAJEVA: BiH uništila Mađarsku, stotkom do polufinala i meča s Izraelom… (foto, video)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je polufinale olimpijskih pretkvalifikacija nakon što je ubjedljivom pobjedom nad Mađarskom potvrdila drugo mjesto u grupi B.

GLIWICA: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 16. VIII. 2023… 21: 15… SJAJNA PARTIJA ZMAJEVA: BiH uništila Mađarsku, stotkom do polufinala i meča s Izraelom… (foto, video)

Zmajevi su pregazili Mađarsku u poljskim Gliwicama rezultatom 103: 78, a već u petak će u polufinalu odmjeriti snage s Izraelom, pobjednikom grupe A pretkvalifikacionog turnira.

U drugom polufinalu igraju Poljska i Estonija.

Košarkaši BiH protiv Mađarske su bili nadmoćni, već od starta meč je bio jednosmjerna ulica, a prednost Zmajeva samo je rasla. Prva četvrtina završena je rezultatom 36:16, a Džanan Musa postigao je jednak broj poena kao svi Mađari zajedno.

I druga dionica pripala je izabranicima Adisa Bećiragića rezultatom 21: 12, a na odmor su bh. košarkaši odnijeli 29 poena prednosti 57:28, a vrijedi istaknuti da je suficit Zmajeva u finišu druge četvrtine prelazio 30 poena.

Čitaj još:   PODGORICA dobija novu vlast: Ovo su odbornici i kako će izgledati raspodjela funkcija... (foto)

Sredinom treće četvrtine prednost BiH narasla je na plus 35 (70: 35). Ovaj dio igre pripao je bh. košarkašima rezultatom 26: 24, a Mađari su u završnih 10 minuta ušli sa deficitom od 31 poena.

Košarkaši BiH u četvrtoj četvrtini sačuvali su prednost, selektor Bećiragić skoro da nije koristio usluge Muse, Nurkića i Garze, a dobro se predstavio Delalić sa osam poena.

U konačnici Musa je bio najefikasniji sa 26 poena, Alibegović je brojao do 14, Nurkić do 12, uz 10 skokova, Garza je postigao 10 poena.

BONUS VIDEO- BiH 103- 78 Mađarska: Zmajevi razbili Mađare

izvor iBalkan.net