BiH

TUGA VELIKA- TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: MUHAREM Frenjo, stradao na motoru, bio je poznati autolimar i prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu… (foto, video)

Muharem Frenjo je bio prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28. VIII. 2023… 18: 38… TUGA VELIKA- TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: MUHAREM Frenjo, stradao na motoru, bio je poznati autolimar i prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu… (foto, video)

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23- godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Muharem Frenjo (Foto: Facebook)

Muharem Frenjo (Foto: Facebook)

Motociklist F. M. (27) iz Stoca poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu, 26. 8. 2023 oko 16:10 sati dogodila na cesti magistralne ceste M-18, Sarajevo – Olovo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, F. M., koji je upravljao motociklom Suzuki, sudario se s automobilom Golf, za čijim volanom je bio K. B. (24).

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23-godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nastradalog Muharema koji je bio poznati limar iz Hercegovine. Volio je automobile i motocikle, piše Crna-hronika.info.

Svi koji su i koji poznaju ovu obitelj bez obzira na nacionalnost su u žalosti za ovim momkom među njima i ja.

Bio je predobar momak koji je jučer izgubio život ma dionici ceste Olovo-Sarajevo. Riječ je o vrsnom autolimaru koji sa bratom radio čuda u malom gradu na Bregavi (Stolac).

Braća su posao naslijedili od oca i nastavili lijepu tradiciju kako pomaganju ljudima svojom dobrotom tako i svojim radom.

Riječ je o Muharemu Frenji i Autolakirerskoj radionici DiV. Hercegovina u ovom trenutku tuguje za gubitkom koji je nenadoknadiv za sve nas koji dole živimo, a posebno za građane.

Muharem Frenjo je, koliko pamtim, prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Teško je nekom neupućenom objasniti značaj te skromne, hrabre povratničke porodice i nekolicine prvih povratničkih porodica za sve Stočane. Pretrpjeli su brojna iskušenja i teškoće, a njihova kuća je uvijek bila utočište za sve druge koji su tada još uvijek povremeno dolazili u Stolac.

Sa svojom zajednicom se Muharem tako rodio i srodio. Oni koji ga poznaju najbolje i reći će da je bio upravo takav, prkosan, pomalo svojeglav, a neizmjerno dobrodušan, uvijek susretljiv i iskren prijatelj. Volio je i živio svoj Stolac.

Porodici, a posebno majci Senadi, želim sabur, a Muharemu da tamo gdje se svi vraćamo zagrli svoga babu Šaćira i da zajedno s njim sada hodi dženetskim baščama.

BONUS VIDEO: Teška prometna nesreća na autocesti A3 u kojoj su poginule majka i kći

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 19. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan u…

8 sati ago

Identifikovani navijači koji su učestvovali u incidentima u Nikšiću… (foto, video)

Meč polufinala plej-ofa Sutjeska - Budućnosr Violi je prekinut sredionom druge četvrtine, nakon što su…

9 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Neće ona niđe… (foto)

Amandmani na rezoluciju o Srebrenici i prijedlog rezolucije o Jasenovcu, možda u evropskim i regionalnim…

10 sati ago

BORIS Muratović (DPS): Direktorica OŠ “Jagoš Kontić” u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, posvećene Crnoj Gori, kako ne bi naljutila MARKA- Šubaru Kovačevića… (foto, video)

Direktorice OŠ “Jagoš Kontić” iz Nikšića, je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult,…

10 sati ago

NEVRIJEME POGODILO SRBIJU- Apokaliptični prizori, kreće se ka OVIM DIJELOVIMA: “ŠTA JE OVO MAJKO MILA?!” (foto, video)

Jako nevrijeme koje su ranije meteorolozi najavili, ovog poslije podneva stiglo je iz Bosne u…

11 sati ago

SARAJEVO- osvanuo LJUBAVNI TRANSPARENT: “RAMIZE, ljubavi, volim te. Svjedok su Miljacka, Sarajevo i Bog”… (foto)

Ljubavni transparent koji je osvanuo jutros na Latinskoj ćupriji u Sarajevu izazvao je znatiželju i…

18 sati ago

This website uses cookies.