IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SUNČANO, TEMPERATURA VIŠA OD 30 C: Sutra, kiša ı lokalni pljuskovi… (foto)

U Sarajevu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne, kiša i pljuskovi se očekuju u večernjim satima, dnevna temperatura oko 28 stepeni Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. VIII. 2023… 10: 38… DANAS SUNČANO, TEMPERATURA VIŠA OD 30 C: Sutra, kiša ı lokalni pljuskovi… (foto)

Temperature zraka u 8 sati: Bugojno 11; Bjelašnica 12; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 13; Bihać 14; Sarajevo, Tuzla, Zenica 15; Mostar 21; Neum 22 stepena Celzijusa.

U BiH danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postepeno naoblačenje sa sjeverozapada, koje u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne može usloviti kišu i lokalne pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Kiša i pljuskovi se očekuju u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 28 stepeni Celzijusa.

nedelja, 03.09.2023. godine
Opšta biometeorološka slika biće povoljna. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom dana bi mjestimični pljuskovi izraženiji u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne mogli povremeno kvariti ugođaj.

ponedeljak, 04.09.2023. godine
Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija.

Čitaj još:   VIC DANA OD KOGA ĆETE PUĆI OD SMIJEHA: Američki turisti na putu po Jugoslaviji... (foto)

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini u jutarnjim satima umjerena naoblaka, a u ostatku dana pretežno sunčano. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Ponegdje u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

Čitaj još:   DANAS OPREZ, BIĆE I SNIJEGA: Vrijeme popodne i navečer sa padavinama...

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 33 stepena.​​​​​​​

izvor iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more