IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMIR Pilav za Gradsku RTV: Pobjednici izbora 30. avgusta 2020- Bošnjacima i Muslimanima u Pljevljima prijetili da se selimo, sudstvo i policija stali na stranu napadača… (foto, video)

EMIR Pilav, sudovi i Tužilaštvo nijesu na adekvatan način pristupili, što je rezultiralo novim incidentima usmjerenim protiv Bošnjaka i Muslimana na sjeveru. Nikada ni jedna institucija ovim povodom nije reagovala.

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. VIII. 2023… 00: 38… EMIR Pilav za Gradsku RTV: Pobjednici izbora 30. avgusta 2020- Bošnjacima i Muslimanima u Pljevljima prijetili da se selimo, sudstvo i policija stali na stranu napadača… (foto, video)

Ni tri godine nakon šovinističkih napada i uvreda, napadači nijesu osuđeni. Naprotiv dvojica su oslobođena optužbe, a jedan je novčano kažnjen.

Pobjedu na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine dio članova i glasača Demokratskog fronta i Demokrata proslavili su klicanjem Crkvi Srbije, javnim isticanjem zastava tuđe države, nacionalistickim pjesmama, te šovinističkim porukama upućenim Crnogorcima i manje brojnim narodima.

Funkcioneri URA i njima bliski mediji su, umjesto da ih osude, ove šovinističke poruke i prijetnje relativizovali. Najgore je bilo na sjeveru Crne Gore, posebno u Pljevljima, gdje su “oslobodioci” zastrašivali pljevaljske Bošnjake i Muslimane, poručujući im da se sele, ističe za Gradsku RTV Emir Pilav koji je to osjetio na svojoj koži.

Nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2020., uoči proslave pobjede tzv. oslobodilaca, Pljevljaku Emiru Pilavu i njegovoj familiji upućene su ozbiljne prijetnje i uvrede na nacionalnoj osnovi.

” Među mnogim incidentima koji su bili upućeni ka Bošnjacima i Muslimanima u Pljevljima, izdvojila su se ta dva gdje smo ja i moj otac napadnuti u lokalu u sred bijela dana i jedan incident nakon toga, gdje je rođeni brat funkcionera Demokrata Ivan Krvavac dolazio i meni i mojoj porodici govorio da se selimo, nakon što je nastavio da to govori i mnogim drugim porodicama u Pljevljima”, ističe Pilav.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ NA MUKAMA: Nema konačnog spiska MINISTARA, pominje se i NOVI MANDATAR

Ni tri godine nakon šovinističkih napada i uvreda, napadači nijesu osuđeni. Naprotiv: dvojica su oslobođena optužbe, a jedan je novčano kažnjen.

“Što jasno implicira da nažalost u Crnoj Gori se takvi incidenti nagrađuju i prolaze nekažnjeno, jer evo skoro 3 godine niko nije snosio odgovornost za mnoge propuste koji su utvđeni i od strane unutrašnje kontrole koja je u svom izvještaju jasno naglasila da je policija u Pljevljima zakazala”, kaže on.

Kako ističe Pilav, sudovi i Tužilaštvo nijesu na adekvatan način pristupili, što je rezultiralo novim incidentima usmjerenim protiv Bošnjaka i Muslimana na sjeveru. Nikada ni jedna institucija ovim povodom nije reagovala.

“Ono što je za mene poražavajuće je da nijedna NVO, mnogi politički subjekti, od mnogih organizacija koje se tobože bave ljudskim pravima, demokratijom i svim tim za šta su formirani, nisu reagovali, niti evo tri godine kasnije reaguju na oslobađajuće presude”, navodi Pilav.

Čitaj još:   "EU" IZ BRISELA POSLALA JASNO UPOZORENJE SRBIJI: Podrška političarima iz RS- a imat će posljedice... (foto)

Činjenica da je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuće presude napadačima, naglašava Pilav, daje jasan signal da sudstvo i policija staju na stranu napadača, te takvim presudama daju vjetar u leđa da ponove učinjeno.

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more