IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorka RADA Krivokapić– Radonjić, najbolja svjetska modna dizajnerica: “Odijevajte se da budete zapamćeni, a ne primijećeni”… (foto)

Crnogorska dizajnerica i stilistica Rada Krivokapić– Radonjić proglašena je za najbolju svjetsku modnu dizajnericu za 2022/2023. godinu od strane neprofitne organizacije Corporate Live Wire.

Izuzetno talentovana i zvanično “najbolja svjetska modna kreatorka godine” Rada Krivokapić Radonjić već dugi niz godina stvara nevjerovatno zanimljive odijevne komade, gotovo umjeničke radove u kojima je sažet jedinstven spoj tradicije i savremenog.

Koncept ekološki prihvaćenih materijala i naglašena elegancija definisani jedinstvenim principom inovativnog, u najkraćem bi bio opis prilično velikog Radinog opusa, nedavno krunisanog ovom prestižnom svjetskom nagradom.

“Za mene ova nagrada znači podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu”, izjavila je ova talentovana modna kreatorka koja živi i radi u Kotoru.

Inače, Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm i zajedničke narodne nošnje Zentivns.

“Kovilm sam dizajnirala 2019. godine, a registrovan je 2020. godine. Kovilm je stekao međunarodno priznanje, kao i zajednička narodna nošnja Zentivns koju sam dizajnirala 2021. godine, a registrovana je 2022. godine…

Trudila sam se da i nazivi za novi modni detalj i zajedničku narodnu nošnju budu takođe jedinstveni, prihvaćeni i registrovani. Odjevni predmeti za sva moja tri brenda, Rada Krivokapić Radonjić, Kovilm i Rada Radonjić, su napravljeni korištenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Takav će biti novi, ujedno moj posljednji brend”, kazala je.

“Print za novi brend sam dizajnirala 19. jula 2021. godine. U planu za novi brend je parfem za muškarce i modna revija ‘Bezvremenske teget-bijele pruge’, dok je naziv novog brenda u pripremi. Trenutno radim na kolekciji za modnu reviju koja nosi naziv ‘Svijet bez sukoba’ za brend Rada Krivokapić Radonjić koja je mnogo zahtjevna i teška za realizaciju. Radim i na kolekciji za modnu reviju pod nazivom ‘Zasijeniti’ za brend ‘Rada Radonjić’, otkrila je.

Čitaj još:   MILIONER IZGUBIO BOGASTVO U SEKUNDI: Zaboravio šifru, košta će ga milione dolara... (foto i video)

Rada radi i na proširenom izdanju njene knjige “Odijevanje”.

“Knjiga „Odijevanje” namijenjena je za edukativne svrhe. U okviru novog brenda za izdavaštvo pripremam i drugu knjigu pod nazivom „Krojenje i šivenje”. Pišem treću knjigu koja će biti za brend Rada Radonjić”, objasnila je svestrana sagovornica.

“Moj rodni grad i grad u kojem živim, Kotor, je zastupljen u mojim kreacijama i idejama. Dok sam radila konsultacije sa klijentima u Kotoru, jedan od klijenata je izrazio želju da hoće da oko vrata nosi nešto drugačije od kravate i leptir mašne. Tada sam došla na ideju da osmislim nešto novo i tako je nastao Kovilm”, ispričala je Rada Krivokapić Radonjić.

Rada je tokom školovanja u prestižnim školama imala priliku da uči i sarađuje sa velikim imenima: Giorgio Armani, Giovanni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli.

“Praksu sam obavljala 1996-1997. nakon školovanja u Beogradu za jednu generaciju učenika u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti i École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l'Institut Français de la Mode…

Da biste bili najbolji u svijetu mode morate biti inovativni. Školovanje u inostranstvu je teško, ali neophodno da biste dugoročno bili uspješni u svom radu”, pojasnila je Rada istaknuvši da bi za studente modnog dizajna bilo preporučljivo da, nakon završenih studija, imaju više svojih stilista, koji će im pomoći u usmjeravanju kreacija, kako bi njihove revije bile profitabilne

Čitaj još:   GAZDA IZ KATARA PAZARIO SKI-CENTAR U BIH:"NEMA ALKOHOLA" uvode se nova pravila, šta je bilo ključno... (foto)

Rada je otkrila i da će se u budućnosti ovdašnja modna industrija u znatno većoj mjeri približiti svjetskim trendovima, jer je u planu da za proizvodnju budu otkupljivani odjeća i tekstilni otpad koji će dalje reciklirati i vraćati na tržište.

Na sajtu ove vrhunske modne kreatorke koja je podjednako uspješna u sferi teorije i prakse, što potvrđuju njene brojne vrhunske kreacije i brendovi primijetili smo i afinitet prema pisanoj riječi, a naišli smo i na predivne Radine citate

„Ostatak života neka vam bude najljepši period života.”

izvor: http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more