IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZENICA ZAVIJENA U CRNO- TUGA DO NEBA: Hrabri ALEN Talić, izgubio bitku za život, sestra AJLA potvrdila TUŽNU VIJEST… (foto)

Hrabri mladić Alen Talić izgubio najvažniju bitku, bitku za život: Borio se s progresivnom mišićnom distrofijom… Njegova sestra Ajla Talić- Rašić potvrdila je tužnu vijest…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 20. IX. 2023… 00: 58… ZENICA ZAVIJENA U CRNO- TUGA DO NEBA: Hrabri ALEN Talić, izgubio bitku za život, sestra AJLA potvrdila TUŽNU VIJEST… (foto)

Tužna veijst stigla je iz Zenice, gdje je mladić Alen Talić, koji se hrabro borio s progresivnom mišićnom distrofijom tipa dišen, izgubio bitku za život…

Ostavio snažan trag na sve koji su ga poznavali…

Tužna vijest stiže iz Zenice. Hrabri Alen Talić koji se dugo borio s progresivnom mišićnom distrofijom tipa dišen izgubio je najvažniju bitku, bitku za život. 

Njegova sestra Ajla Talić-Rašić potvrdila je tužnu vijest putem Facebook profila:

– Obavještavamo sve drage ljude da je danas na bolji svijet preselio naš heroj, Alen Talić (Alen RespiratorLion Talic)…

Čitaj još:   Večeras sa akšamskim ezanom obilježava se Lejletul- Bedr noć koja je inspiracija muslimanima... (foto i video)

Molimo dragog Boga da se s njim sastanemo u dženetskim baštama. Dženaza namaz i ukop će se klanjati sutra na gradskom mezarju Prasnice– Zenica, najvjerovatnije poslije Ikindije namaza. Tačan termin ćemo potvrditi u toku sutrašnjeg prijepodneva– napisala je Ajla.

Uprkos teškoj dijagnozi koja mu je postavljena kad je imao samo sedam godina Alen je ostavio snažan trag na sve koji su ga poznavali. Vodio je blog u kojem je dijelio svoju priču i širio pozitivne poruke, potičući ljude na razumijevanje i empatiju prema osobama s invaliditetom.

Alen je često pisao i govorio o svojoj borbi i naporima da se prilagodi novom načinu života. Uprkos izazovima, isticao je podršku svoje porodice i prijatelja, a njegovi vršnjaci su ga prihvatili s ljubavlju i razumijevanjem.

Alen je bio inspiracija mnogima zbog svoje pozitivne energije i hrabrosti.

izvor iBalkan.net/ agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more