IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITANOVA Vlada patentirala novi mehanizam: Od brucoša do diplomiranog inženjera samo jednim klikom… (foto, video)

Kako na sjednici Vlade prolaze imenovanja kadrova, javnost je imala priliku da vidi na poslednjoj sjednici, uz “vječitu dilemu – jeste li brucoš ili diplomirani inženjer”.

Tako je Miloš Drašković, inače funkcioner GP URA, brucoš, na posljednjoj sjednici Vlade, dobio titulu diplomiranog inženjera i imenovan za člana Odbora direktora kompanije PROCON.

To bi vjerovatno i prošlo “ispod radara” da sve nije raskrinkala ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, kazavši da tako ne može i da mora da reaguje.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović juče je novinarima u Beranama kazao da ne zna da li ne za tu poziciju potrebna fakultetska diploma, ali nije odgovorio na pitanje novinara kako je moguće da se dogodilo da brucošu upišu da je diplomirani inženjer. Nejasno je, a možda je i jasno, kako je ovo imenovanje prošlo Vladinu komisiju.

Čitaj još:   POLICAJCA, UBILI AMERIČKI HULIGANI: Oženio prije samo 43 dana! (foto, video)

Mira Popović Trstenjak, koordinatorka programa Demokratizacije i evropeizacije u CGO, govoreći o pomenutoj situaciji, za CdM kaže da je teško da se tu moglo raditi o nenamjernoj grešci, ali da se moramo zapitati i da li ostali ministri pristaju da daju svoju saglasnost na takva podmetanja ili i ne čitaju materijale.

“U oba slučaja se otvara pitanje njihove odgovornosti za funkciju koju su preuzeli”, ističe sagovornica CdM- a.

kompletan rekst na http://cdm.me

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more