IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POKUŠAJ NOVIH PREVARA ILI NOVE OBMANE: JAKOV Spajić ih kao poziva, DRITAN Abazović i ERVIN Ibrahimović, kao da mu ne vjeruju… (foto)

Planirani sastanak mandatara sa liderom GP URA i predstavnicima Bošnjačke stranke nije održan…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 08: 50… POKUŠAJ NOVIH PREVARA ILI NOVE OBMANE: JAKOV Spajić ih kao poziva, DRITAN Abazović i ERVIN Ibrahimović kao da mu ne vjeruju… (foto)

Izvori Pobjede iz PES- a, koji su tvrdili da je sastanak zakazan za juče u popodnevnim satima, Pobjedi su saopštili da se predstavnici Ure i BS-a nijesu pojavili na sastanku.

Nezvanična saznanja Pobjede govore da je priča o sastanku sa BS i Urom manevar vrha PES- a da bi se amortizovao pritisak ambasadora Kvinte, ali i javnosti zbog činjenice da BS, kao najsnažnija partija stranka manje brojnih naroda neće biti dio vlade. ,,Drugi pritisak je i na albanske stranke da one što prije donesu svoje odluke“, rekao je izvor Pobjede

Spajić ih kao poziva, Abazović i Ibrahimović kao da mu ne vjeruju

Sastanak mandatara Milojka Spajića sa liderom Građanskog pokreta Ura Dritanom Abazovićem i predstavnicima Bošnjačke stranke koji je na incijativu mandatara i predsjednika PES-a bio planiran, za juče – ipak nije održan.

Izvori Pobjede iz PES-a, koji su tvrdili da je sastanak zakazan za juče u popodnevnim satima, Pobjedi su saopštili da se predstavnici Ure i BS-a nijesu pojavili na sastanku.

Pobjeda saznaje da je Abazović naknadno, u poslijepodnevnim satima obavijestio PES da ipak neće moći da dođe, jer ima obaveze u Beogradu, odnosno da je ranije planirao da gleda utakmicu Srbija – Crna Gora.

Izvori Pobjede iz BS-a pak tvrde da sastanak nije ni zakazan i da je u medijima bilo riječi o tome, tek nakon što je predsjednik države Jakov Milatović iznio stav da je trebalo zvati BS.

– Nama nije poslat ni draft sporazuma, niti predložene funkcije, nije jasno ni o čemu bi se razgovaralo – rekao je izvor Pobjede iz BS-a.

– Nama nije poslat ni draft sporazuma, niti predložene funkcije, nije jasno ni o čemu bi se razgovaralo – rekao je izvor Pobjede iz BS-a.

Čitaj još:   KO SU LJUDI SA CRNIM FANTOMKAMA KOJI PROGONE MUSLIMANE I BOŠNJAKE U BERANAMA I PLJEVLJIMA...

Nezvanična saznanja Pobjede govore da je priča o sastanku sa BS i Urom manevar vrha PES-a da bi se amortizovao pritisak ambasadora Kvinte, ali i javnosti zbog činjenice da BS kao ključna stranka manjina neće biti dio vlade.

-Drugi pritisak je i na albanske stranke da one što prije donesu svoje odluke – rekao je izvor Pobjede.

Spajić je prošlog petka potencijalnim činiocima buduće izvršne vlasti uputio nacrt sporazuma o raspodjeli resora, nacrt političkog sporazuma, ali i aneks tog dokumenta kojim se, krajem 2024. ili početkom 2025. godine, predviđa rekonstrukcija vlade.

Potencijalnim koalicionim partnerima dostavljeni su i principi funkcionisanja nove vlade, koji su prekopirani PES-ovi principi koje je ranije usvojilo predsjedništvo te partije.

Izvori iz potencijalne parlamentarne većine potvrdili su ranije Pobjedi i da je tokom konsultacija o nacrtu sporazuma, mandatar Spajić obećao da će zvati na razgovore i predsjednika Ure Dritana Abazovića.

Spajić je sa Abazovićem prvobitno trebalo da se sastane prošle sedmice kada je mandatar i uputio poziv lideru Ure, ali do sastanka ipak nije došlo.

Abazović je juče u Tirani kazao da njegova Ura još nije imala sastanak sa Spajićem, te da i ne insistiraju na njemu.

– Svako ima pravo da bira svoje partnere. Mi smo partija koja baštini dijalog kao stvar političke kulture i spremni smo da razgovaramo sa svima bez obzira da li će to voditi nekim dogovorima ili ne. Ako bude potrebe za tim razgovorom mi smo tu, ako ne – torta je spremna da se uruči u momentu čim se oni dogovore i da napravimo mirnu, džentlmensku primopredaju vlasti – rekao je Abazović.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. mart 2020. godine

Nakon jučerašnjeg dana ostala je nepoznanica: zašto je Spajić uopšte zvao Uru i BS na sastanak, ako prethodno tim strankama nije ni ponudio politički sporazum, a Demokratskom frontu i ostalim potencijalnim partnerima je dat rok do petka da donesu odluku.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more