IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milorad DODIK nema odustajanja od “SVESRPSKE DRŽAVE”: “Pojedinci u Crnoj Gori misle da imaju tapiju na volju većine, treba provesti referendum”… (foto, video)

Svoje ideje o ujedinjenju svih Srba proširio i na Crnu Goru

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da reagovanje crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova na njegovu izjavu o “jedinstvenoj državi” koju bi činile Srbija, Crna Gora i Republika Srpska pokazuje da pojedinci u Crnoj Gori smatraju da imaju tapiju na volju većine i da je ta većina apriori protiv ujedinjenja.

– Bilo bi zanimljivo provjeriti volju građana Crne Gore, ali ne na Lajčakovom već demokratskom referendumu, čak i u ovom trenutku, a šta bi tek takav referendum mogao pokazati za 50 ili 100 godina – rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše reagovanje MVP Crne Gore na njegovu izjavu da “Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu” koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Dodik je kazao da Srbija, Crna Gora i današnja Republika Srpska imaju iskustvo života u zajedničkoj državi.

Čitaj još:   MILE DODIK, ARLAUČE: "Ja se Davoru izvinjavam..."

– Kada kažem da bi dobro bilo da se u stogodišnji nacionalni plan uključi i mogućnost ponovnog ujedinjenja ne mislim na prislini akt udruživanja, već na slobodno izraženu volju građana tih država – rekao je Dodik.

Podsjetimo, nakon Dodikove izjave da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu, koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora, saopštenjem su se oglasili iz crnogorskog MVPnavodeći da je ta zemlja nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a okrenuta evropskoj budućnosti, a ne, kako kažu, retrogradnim idejama. 

FOTO video: Kad Dodik posjeti malu djecu, a oni mu kažu “Đe si lopove”

izvor: SB

Objavljena lista najvećih prevara Milorada Dodika: Začuđujuće je koliko ovaj čovjek može da laže…

U moru laži koje nam svakodnevno servira predsjednik RS Milorad Read more

Čitaj još:   Profesor ČEDOMIR Čupić iz BEOGRADA: MILO Đukanović nije bio diktator, od JAKOVA Milatovića će zavisiti je li igrač BEOGRADA... (foto)
DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more