Crna Hronika

DRAMATIČNI SNIMCI: ZAGLAVLJENI KAMIONI BLOKIRALI PUTEVE, U SJENICI VANREDNO STANJE… (foto, video)

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je da se u toku večeri u pojedinim dijelovima Srbije očekuje oblačno, mjestimično sa kišom vrijeme, dok se u brdsko-planinskim predjelima, kao i ponegdje u nižim očekuje snijeg uz formiranje snježnog pokrivača…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 26. 11. 2023… 00: 39… DRAMATIČNI SNIMCI: ZAGLAVLJENI KAMIONI BLOKIRALI PUTEVE, U SJENICI VANREDNO STANJE… (foto, video)

– U toku večeri oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predjelima, kao i ponegdje u nižim predjelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije sa snijegom uz formiranje/povećanje snježnog pokrivača. U Vojvodini i u planinskim predjelima istočne Srbije sjeverozapadni vjetar će biti u pojačanju – piše u RHMZ najavi.

Snijeg koji neumorno pada u pojedinim dijelovima Srbije napravio je kolaps u saobraćaju na pojedinim dionicama. Mnoga naselja ostala su bez struje, a policija i putari pokušavaju da regulišu saobraćaj.

Na planini Tresibaba jedan kamion je prepriječio put, usljed formiranog snijega i leda koji se nalazi na kolovozu. Na autoputu kod Vladičinog Hana, doslovno se ne vidi prst pred okom.

Ništa bolja situacija nije ni na autoputu Niš-Pirot, gdje je formirana dugačka kolona vozila, dok putari pokušavaju da savladaju snijeg. Na Magistralnom putu od Nove Varoši ka Zlatiboru je trenutno najkritičnija situacija. Usljed klizavog kolovoza dva kamiona su se zaglavila i stoje uz desnu i lijevu ivicu puta, dok automobili moraju da se provlače između njih.

Snijeg koji na području ivanjičke opštine pada od sinoć u višim predjelima i na Goliji dostigao je preko pola metra dok ga u samom gradskom području na kolovozu ima oko deset centimetara. Zbog jakog vjetra i ogromnih snježnih smetova neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko brdo i Preko brdo – Duga Poljana.

Podsjetimo, snijeg koji neumorno pada u pojedinim dijelovima Srbije pravi do jučer kolaps u saobraćaju. Usljed jakih snježnih padavina, saobraćaj je u kolapsu, nekoliko naselja je bez struje, a saobraćaj na pojedinim dionicama je u prekidu.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić izjavio je, nakon proglašenja vanredne situacije na teritoriji te opštine, da su pojedina mjesta ostala bez struje, zato što je dalekovod ispao iz sistema, a pregorio je jedan od glavnih prekidača. Mujagić ističe da ekipe koje se nalaze na terenu u što kraćem roku pokušavaju da riješe problem.

– Oni čine napore da što je moguće prije stave veliki broj sela pod napon i da građani, koji se nalaze na većoj nadmorskoj visini, dobiju električnu energiju – rekao je Mujagić za Tanjug.

Takođe, navodi i da je oko 30 mašina u pogonu i da se intenzivno rade na čišćenju svih putnih pravaca.

Ukazao je i da situaciju dodatno otežava činjenica da javno preduzeće za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta i infrastrukture nema direktora koji je prije nekoliko dana smijenjen i na njegovo mjesto nije imenovan niko.

– To znači da je to javno preduzeće od izuzetnog značaja blokirano, što komplikuje situaciju. Ljudi su prosto zbunjeni i dok nismo uveli vanrednu situaciju nismo mogli da pokrenemo sistem – pojasnio je predsjednik opštine Sjenica.

Stigla je struja u mjestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču i u studeničkom kraju.

Bez struje su meštani Goča bili 24 sata, a u Rudnu 12 sati.

Oko 280 učenika iz BiH i Srbije nalazi se u dječijem odmaralištu “Dobre vode“ na Goču, gde zbog kvara na dalekovodima nije bilo struje.

(A. J./Blic)

Video pogledajte i OVDJE.

IZVOR (SB)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 10. maj 202. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan nervozan,…

10 sati ago

JESU LI NA BHRT- u UOPŠTE SVJESNI ŠTA SU NAPRAVILI: NAKON ODLUKE SUDA FTV ponovo počela emitovati program… (foto, video)

BELMIN Karamehmedović potpisao odluku, pušten program... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 20:…

11 sati ago

JOŠ JEDNO JEZIVO UBISTVO: Muž ubio suprugu u Gradačcu, zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?! (foto)

Danas je u Gradačcu pronađeno beživotno tijelo jedne ženske osobe za koju se vjeruje da…

11 sati ago

UŽAS u Srbiji: UČENIK PRETUKAO PROFESORA- Izbacio ga sa časa, ovaj mu razbio nos… (foto)

Bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke (Srbija), B.M., fizički je danas napao profesora…

11 sati ago

This website uses cookies.