IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PONOVO ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Pad temperatura za vikend, stabilno i suho od 18. decembra, šta se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Uz pad temperature zraka slabe padavine će na planinama biti u obliku snijega, a na sjeveru i u centralnim područjima Bosne u obliku kiše koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 15. 12. 2023… 08: 39… PONOVO ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Pad temperatura za vikend, stabilno i suho od 18. decembra, šta se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Kiše će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano. Puhat će umjeren vjetar sjevernog smijera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

U petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Uz pad temperature zraka slabe padavine će na planinama biti u obliku snijega, a na sjeveru i u centralnim područjima Bosne u obliku kiše koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Puhaće umjeren vjetar sjevernog smijera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

Minimalne temperature zraka variraće od minus dva do tri stepena Celzijusova u Bosni, na području Hercegovine od četiri do devet. Najviše dnevne između nula i pet stepeni u Bosni, do 11 na jugu zemlje.

Čitaj još:   TITO SE POVJERIO UNUKU: Što je rekao Jošku, ledi krv u žilama... (foto)

Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedeće sedmice (18.decembra). U Bosni je moguća magla, naročito u kotlinama i duž riječnih tokova. Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekuju se nove padavine u zemlji.

U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. decembra do kraja prognoznog perioda.

U petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru. Uz pad temperature zraka slabe padavine će na planinama biti u obliku snijega, a na sjeveru i u centralnim područjima Bosne u obliku kiše koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano. Puhat će umjeren vjetar sjevernog smijera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

Minimalne temperature zraka varirat će od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 4°C do 9°C. Najviše dnevne između 0°C i 5°C u Bosni, do 11°C na jugu zemlje.

Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedeće sedmice (18.decembra). U Bosni je moguća magla, naročito u kotlinama i duž riječnih tokova. Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekujemo nove padavine u našoj zemlji. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. decembra do kraja godine.

Čitaj još:   Kabinet predsjednika CRNE GORE: Andrej Milović obmanuo javnost tvrdeći da je JAKOV Milatović, od njega tražio da "revidira odluku" za pomilovanje sveštenika... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more