IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK Adžić o rejtingu “crnogorskih partija” MILOŠA Bešića: Biće izbora u CRNOJ GORI, pa ćemo viđeti… (foto)

Predsjednik CEP- a ukazuje da je, kako kaže, pristrasni i merkantilistički anketar javnog mnjenja sociolog Miloš Bešić uradio anketu o rejtingu političkih partija u Crnoj Gori bez javne prezentacije dokaza detaljno sprovedenih istraživanja

Predsjednik Crnogorske evropske partije (CEP) Novak Adžić komentarisao je za Portal Analitika rejting partija koji je jutros na mreži Iks objavio profesor Miloš Bešić.

Prema toj analizi, trenutno najbolji rejting imaju PES 24, 3 odsto i DPS 23,9 odsto, dok je na trećem mjestu je Nova srpska demoktratija sa 10,9 odsto, pa slijede Demokrate sa 10 procenata i Bošnjačka stranka sa sedam.

“Očito, pristrasni i merkantilistički anketar javnog mnjenja sociolog Miloš Bešić (koliko para, toliko muzike – šablon je to kako se nažalost to radi u ovdašnjim ankemama često, dil između naručioc i izvršioca posla) uradio je, bez javne prezentacije dokaza detaljno sprovedenih istraživanja, anketu o rejtingu političkih partija u Crnoj Gori”, ocijenio je Adžić.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti za stanje u bezbjednosnom sektoru... (foto)

Ostavio je, ističe sagovornik Analitike, samo mogućnost da mu vjerujemo na riječ, ali, poručuje, naravno da mu ne vjerujemo.

“To nije inače princip u naučnoj metodologiji, pa ni u politici itd. CEP ima reći samo jedno, a svakom dobrom anketaru želimo, kako to savjesno i pošteno uradio tako mu Bog pomogao, kolokvijalno da kažemo”, naglašava Adžić.

CEP je, kaže, registovan zvaničnom objavom u Službenom listu 11. januara 2024. godine, a prema centralnom, uredno vođenom registru, na osnovu prethodno potpisanih pristupnica.

“Do danas ima 749 aktivnih članova. Pustimo činjenice neka same govore. Biće izbora pa ćemo viđeti sve, i izmjerićemo se svi i povjerenje u tendenciozne i pristrasne aknketare će se srušiti kao kula od karata”, poručuje Predsjednik CEP-a.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more