IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović, prvi put sa ANDIJOM Mandićem: Predsjednik države sazvao je za četvrtak sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost… (foto)  

Savjet za odbranu i bezbjednost, razmatraće i učešće VCG u inostranim misijama, govoriće se i o razrješenjima i imenovanjima u vojsci…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 30, 01. 2024… 19: 22… JAKOV Milatović, prvi put sa ANDIJOM Mandićem: Predsjednik države sazvao je za četvrtak sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost… (foto)  

Članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost, pored Milatovića, još su i premijer Milojko Spajić i predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a po mogućnosti mogu biti pozivani i ministri odbrane i unutrašnjih poslova.

“Na sjednici će biti razmatrani predlozi odluka o učešću jedinica Vojske Crne Gore na vježbama i obukama u inostranstvu u 2024. godini i budućem angažovanju Vojske u misijama pod mandatom Ujedinjenih nacija. Članovi savjeta razmotriće i informaciju Ministarstva odbrane o popuni mjesta u NATO i drugim vojnim predstavništvima”, istakl su iz Milatovićevog kabineta.

Čitaj još:   BOJAN Đuranović: SIZOF NA DETEKTORU LAŽI... (foto)

Savjet će, kako su dodali, razmatrati predloge odluka Ministarstva odbrane o postavljenjima, razrješenjima, imenovanjima i unapređenjima oficira i oficirki Vojske, kao i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Riječ je o prvoj sjednici tog tijela otkad su Milatović, Spajić i Mandić stupili na aktuelne dužnosti.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more