Vijesti

IRKINJE- NISU HTJELE NI DA PRUŽE RUKU IZRAELKAMA: Bojkot kakav nije da sada viđen, FIBA će ih kazniti! (foto, video)

Irski savez se prije utakmice oglasio saopštenjem i naveo da se reprezentacija neće pridržavati pravila tradicionalne ceremonije prije utakmice.

RIGA: Svijet, Sport vijesti, petak, 09, 01. 2024… 18: 22… IRKINJE- NISU HTJELE NI DA PRUŽE RUKU IZRAELKAMA: Bojkot kakav nije da sada viđen, FIBA će ih kazniti! (foto, video)

Reprezentativke košarkaške reprezentacije Irske nisu se rukovale sa izraelskim igračicama u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, koji je odigran juče u Rigi, kao odgovor na tvrdnju izraelskih igračica o “antisemiizmu”, javlja Anadolija

Irske košarkašice su himnu pratile sa strane, za razliku od Izraelki koje su bile na terenu tokom ceremonije prije utakmice odigrane u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Nakon što je izraelska košarkašica Dor Saar 7. februara izjavila da je irska reprezentacija “antisemitska”, Košarkaški savez Irske saopštio je da su takvi komentari “provokativni i potpuno pogrešni”.

Irski savez se prije utakmice oglasio saopštenjem i naveo da se reprezentacija neće pridržavati pravila tradicionalne ceremonije prije utakmice.

Utakmica, koja je premještena u Rigu zbog rata u Pojasu Gaze završila je pobjedom Izraela 87: 57, a odigrana je uprkos pritisku na Irsku da bojkotuje utakmicu.

Zbog svega toga, Košarkaški savez Izraela je prijavio Irkinje, a konačna odluka o ovom slučaju biće donijeta kasnije, nakon što se sagleda i šta je sve u izveštaj unio delegat, čije će mišljenje biti od presudnog značaja.

Ipak, dijeluje da Novak smiruje situaciju i da ističe da je već velika stvar što se meč odigrao na neutralnom terenu.

izvor aktuelno.me

admin

Recent Posts

MAJ KAKAV SE ODAVNO NE PAMTI: Dani će biti “šareni”- sunce, kiša, pljuskovi, vrijeme koje se očekuje do petka je… (foto, video)

Danas se planira djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom…

1 minuta ago

VIC DANA: Sreli se Rus i Srbin, onda je počela rasprava o Vučiću… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 12, 05. 2024… 01:…

6 sati ago

AMIL Grbović podnio ostavku na članstvo u OO URA Ulcinj; Glavni problem partije DRITAN Abazović… (foto, video)

Nakon sukoba u aktuelnoj većini na pomolu je promjena vlasti u Ulcinju... ULCINJ: Crna Gora,…

8 sati ago

MILORAD Dodik: Crna Gora je i naša, Srbi u Crnoj Gori nisu crnogorski… (foto, video)

MILORAD Dodik negira genocid u Srebrenici, hrvatski narod kolektivno krivi za ustaške zločine i prisvaja…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 14. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan žali, Bik…

9 sati ago

This website uses cookies.