IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRKINJE- NISU HTJELE NI DA PRUŽE RUKU IZRAELKAMA: Bojkot kakav nije da sada viđen, FIBA će ih kazniti! (foto, video)

Irski savez se prije utakmice oglasio saopštenjem i naveo da se reprezentacija neće pridržavati pravila tradicionalne ceremonije prije utakmice.

RIGA: Svijet, Sport vijesti, petak, 09, 01. 2024… 18: 22… IRKINJE- NISU HTJELE NI DA PRUŽE RUKU IZRAELKAMA: Bojkot kakav nije da sada viđen, FIBA će ih kazniti! (foto, video)

Reprezentativke košarkaške reprezentacije Irske nisu se rukovale sa izraelskim igračicama u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, koji je odigran juče u Rigi, kao odgovor na tvrdnju izraelskih igračica o “antisemiizmu”, javlja Anadolija

Irske košarkašice su himnu pratile sa strane, za razliku od Izraelki koje su bile na terenu tokom ceremonije prije utakmice odigrane u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Nakon što je izraelska košarkašica Dor Saar 7. februara izjavila da je irska reprezentacija “antisemitska”, Košarkaški savez Irske saopštio je da su takvi komentari “provokativni i potpuno pogrešni”.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: UŽAS- IN4S- a, izvrijeđao BOBANA Batrićevića i građane koji su mu dali podršku- "Pretpostavljam da tužiteljka ovo ocjenjuje kao slobodu govora"... (foto)

Irski savez se prije utakmice oglasio saopštenjem i naveo da se reprezentacija neće pridržavati pravila tradicionalne ceremonije prije utakmice.

Utakmica, koja je premještena u Rigu zbog rata u Pojasu Gaze završila je pobjedom Izraela 87: 57, a odigrana je uprkos pritisku na Irsku da bojkotuje utakmicu.

Zbog svega toga, Košarkaški savez Izraela je prijavio Irkinje, a konačna odluka o ovom slučaju biće donijeta kasnije, nakon što se sagleda i šta je sve u izveštaj unio delegat, čije će mišljenje biti od presudnog značaja.

Ipak, dijeluje da Novak smiruje situaciju i da ističe da je već velika stvar što se meč odigrao na neutralnom terenu.

izvor aktuelno.me

Čitaj još:   Putinovi ‘vojnici’ Vučić i Dodik od sebe prave žrtve: Sistemski proizvode sukob na Balkanu... (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more