IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjaci trebaju biti most povezivanja između zemalja regiona Zapadnog Balkana… (foto)

Predstavnici društveno- političke i akademske zajednice iz zemalja regiona okupili su se u Podgorici na temu „Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona sa fokusom na Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu“…

“Važnost regionalnog povezivanja predstavnika bošnjačkog naroda u oblastima kulture, nauke, privrede i infrastrukture je u korist država u kojima živimo i radimo. Na taj način Bošnjaci postaju most koji spaja i jača integracioni put naših država prema Evropskoj uniji“, poručeno je sa radnog sastanka.

Organizator događaja bio je Sead Šahman, doktorand iz oblasti ekonomije i upravnih nauka.

Na skupu su učestvovali Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova sa saradnicima, prof. dr Šaćir Filandra, univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, mr Admir Lisica- istoričar i doktorand iz Sarajeva.

Na radnom sastanku iz Crne Gore učešće su uzeli Vahidin Dino Ćatić- privrednik, Esad Zaimović- predsjednik Upravnog odbora Hipotekarne banke, predstavnici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori i to: Suljo Mustafić- predsjednik, Mirsad Rastoder- predsjednik Izvršnog odobra dr Bejto Šahmanović- potpredsjednik, predsjednici opština Petnjica i Gusinje- Samir Agović i Sanel Balić, raniji ministri i poslanici iz reda bošnjačkog naroda Osman Nurković, Kemal Purišić i Nedžad Drešević.

Čitaj još:   IDE Kišni ponedeljak, a u utorak razvedravanje...

Svojim prisustvom i učešćem doprinos su dali i predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori: Rabija Alhantouli- ambasador Palestine i dekan diplomatskog kora, Bariš Kalkavan – ambasador Turske i Zećir Ramčilović- ambasador Sjeverne Makedonije.

Zaključeno je da međusobno snaženje naših relacija i veza nema alterantivu, te da je neophodno da kroz partnerski odnos sa drugim narodima u regionu stvaramo neophodne pretpostavke za bolji kvalitet života naših sunarodnika, ali i sveukupnog napretka društva.

izvor: cdm.me

Hrvati se izvinjavaju Bošnjacima zbog uvreda koje su došle iz Širokog Brijega !!

Mi se izvinjavamo čitavoj Bosni i Hercegovini zbog riječi pojedinaca Read more

Čitaj još:   ISTANBUL: Otvorena birališta na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, pravo glasa ima više od 64 miliona birača širom TURSKE... (foto, video)