IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI UBISTVA: Zašto UBICA nije UHAPŠEN, zbog čega je još na slobodi… “rođak učestvovao u jezivom smaknuću” NUSRETA Destanovića… (foto)

U okviru velike policijske operacije koju je provelo Ministarstvo unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, uhapšene su tri osobe povezane s ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Sead Ahmetović, ključni osumnjičeni, trenutno je u bjekstvu, a potraga za njim se nastavlja.

Među uhapšenima su mladić od 18 godina, Emrah Džanković iz Sjenice, koji se sumnjiči za teško ubistvo u saučesništvu, Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i Rijalda Haci (27), također iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Slučaj je dodatno zakompliciran nakon što je otkriveno da se tijelo žrtve, Nusreta Destanovića, dugo nije moglo pronaći, dok nije utvrđena umiješanost Elvisa Hrnjaka. Krivicu za ovu situaciju snosi lično Elvis Hrnjak. Hrnjak je, tek kada je obavijestio Selima Ahmetovića-Zečevića, oca osumnjičenog Seada Ahmetovića, da mu je sin dovezao sporni automobil, prijavio slučaj saobraćajnoj policiji i to na insistiranje Selima Ahmetovića-Zečevića.

Elvis Hrnjak, koji živi u novopazarskom naselju Hadžet, kod kojeg je Sead Ahmetović-Zečević dovezao sporni Golf IV, automobil Nusreta Destanovića, po tvrdnji oca, bio je ključan za dalji tok istrage. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s Selimom i Elvisom, uspjeli su utvrditi vlasništvo vozila.

Po tvrdnji oca, Elvis Hrnjak je primio Seada Ahmetovića u svoju kuću, omogućio mu da se okupa i sredi, odnosno ukloni i ispere sve tragove zločina, nakon čega ga je Hrnjak poslao autobusom za Njemačku. Nezvanično smo saznali da je Sead Ahmetović spalili odjeću i da mu je Elvis Hrnjak dao Seadu 200 eura za put.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Od udara groma u Crnoj Gori poginulo dijete... (foto)

Ovaj monstruozni čin svirepog ubistva Nusreta Destanovića zahtijeva adekvatnu zatvorsku kaznu za sve počinioce. Mediji moraju pokrenuti kampanju protiv svih koji su učestvovali u ovom strašnom zločinu. Elvis Hrnjak se našao na vrhu liste zla jer je prikrivao zločin Seada Ahmetovića, pomogao mu da pobjegne i nije prijavio prisustvo automobila sve dok otac Seada Ahmetovića nije došao i zajedno s njim pokrenuo prijavu saobraćajnoj policiji.

Posebno se treba istaći uloga medija u suzbijanju ovakvih i sličnih zločina u budućnosti. Ovaj tragični događaj izazvao je veliko zgražavanje javnosti i postavlja pitanje potrebe za medijskom i kolektivnom osudom svih uključenih u ovaj zločin.

Rijalda Haci, koja je bila u društvu Seada Ahmetovića noć ubistva, našla se pod sumnjom zbog svojih veza s osumnjičenim. Njena uloga i odgovornost u ovom slučaju još uvijek su predmet istrage, dok javnost navodi na pogrešne zaključke jesu poruke koje je Rijalda Haci razmjenjivala sa Seadom Ahmetovićem.

Na noć ubistva, Rijalda Haci bila je u društvu Seada Ahmetovića i još jednog mladića čiji identitet za sada nećemo otkrivati, u novopazarskom restoranu Sidro, preko puta svojborskog mosta, što svjedoče i snimci nadzornih kamera. Imamo skrinshot snimka nadzorne kamere, ali ga u ovom trenutku nećemo objavljivati.

Čitaj još:   NOVI DETALJI ubistva kod Sjenice: NUSRET je htio da oženi ljubavnicu, bivši muž imao drugi plan... (foto)

Ono što je sigurno jeste da je Rijalda Haci bila u stalnom kontaktu s ocem svoje djece, Seadom Ahmetovićem, činila ga ljubomornim kontaktima koje je imala istovremeno s Nusretom Destanovićem, i tako svjesno ili nesvjesno dovela do strašnog zločina. Njena krivica u ovom ubistvu tek treba da se dokaže, dok javnost i dalje očekuje razrješenje ovog tragičnog događaja koji je potresao Novi Pazar i šire.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more