IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Danas oblačno s kišom, na planinama sa snijegom, vrijeme do kraja februara je… (foto)

Jutros je pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima je zabilježena kiša, a na planinama snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utoraK, 13, 02. 2024… 08: 22… ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Danas oblačno s kišom, na planinama sa snijegom, vrijeme do kraja februara je… (foto)

Ciklon sa centrom iznad sjevernog Jadranskog mora sporo se premješta ka istoku i sa pratećim frontalnim sistemima danas će usloviti oblačno vrijeme s povremenim padavinama širom Regiona Jugoistoka Evrope.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica- 4; Ivan Sedlo 2; Sokolac 3; Drvar 4; Bihać, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 5; Banja Luka, Široki Brijeg, Tuzla 6; Trebinje 7; Bijeljina, Gradačac, Stolac 8; Mostar 10; Neum 11. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima, a na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne smanjenje naoblake u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Snijeg u martu, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura zraka oko 8 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prolazno pogoršanja uz slabe padavine izgledno je od 17. do 19. februara, a potom slijedi duži stabilniji period sve do pred kraj mjeseca. Od 25. 2. do 1.3 izgledno je pogoršanje uz padavine, jači vjetar i pad vrijednosti temperatura zraka.

Do 25. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od 0 do 5 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 13 °C u Hercegovini do 16 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 13 °C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more