Svijet

KVALIFIKACIJE ZA EP- Drama sa srećnim krajem: “Lavice” pobijedile u Srbiji, EURO je praktično obezbijeđen… (foto, video)

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju u Zrenjaninu 31: 30, u utakmici trećeg kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo…

ZAJEČAR: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 29. 02. 2024… 19: 32…  KVALIFIKACIJE ZA EP- Drama sa srećnim krajem: “Lavice” pobijedile u Srbiji, EURO je praktično obezbijeđen… (foto, video)

Momenat inspiracije i kreativnosti riješio je veliki derbi – 54 sekunde prije kraja, kada su imale pravo na samo još jedan pas, rukometašice Crne Gore su osmislile fenomenalnu akciju i dale gol za pobjedu nad Srbijom (31:30) u Zrenjaninu.

Pravio se blok, svi su očekivali pas za šut Jelene Despotović, ali je Tatjana Brnović „podvalila” loptu Itani Grbić, koja je izbila sama pred Jovanu Risović i rutinski ju je savladala.

Domaće su pokušale da izbore remi, ali je Jovana Jovović izgubila loptu. Time je poništen veliki povratak izabranica Uroša Bregara u 2. poluvremenu, nakon što su gotovo sve vrijeme gubile…

Srbija je prva povela, golom Sanje Radosavljević nakon 63 sekunde, ali je odgovor bio sjajan – „lavice” su dva puta vezale po četiri gola i stigle do 4:1, a potom i do 8:3.

Bregar je tražio tajm-aut pri rezultatu 7:3, ali njegov tim do kraja poluvremena nijednom nije prišao na manje od tri razlike, a izabranice Bojane Popović su osam puta stizale do plus pet.

Tu razliku su mogle da imaju i na velikom odmoru, ali je Brnovićeva sa centra šutnula preko praznog gola Srbije, koja je neposredno prije toga smanjila na 16:12.

Niko, ipak, nije mogao da zamjeri ništa fenomenalnoj pivotkinji, koja je bila nerješiva enigma za Srpkinje u napadu, a pogotovo u odbrani, jer je u tandemu sa Despotovićevom držala sredinu i bila najzaslužnija što je Crna Gora imala čak šest šuteva više (24 naspram 18).

U nastavku je u dresu Crne Gore debitovala Armel Atingre, ali su Srpkinje lakše pronalazile rješenje za odbranu „lavica” i u 34. minutu golom Jovovićeve prišle na 17: 15.

Igralo se gol za gol do Bregarevog tajm-auta, nakon kojeg je Radosavljevićeva smanjila na 20:19 u 42. minutu, da bi u 46. Jovovićeva svojim šestim pogotkom izjednačila na 22: 22.

Popovićeva je morala da pozove tajm-aut, ali nalet Srbije nije zaustavljen. Šta više, poništen je gol Pletikosićeve za 24:23, jer je neko ranije ušao umjesto isključene Ivane Godeč, pa su domaće preokrenule na 24:23.

Srednji bek rumunske Krajove je sa dva nova pogotka (svojim sedmim i osmim) vratila prednost, potom pogodila i za 26:25, a onda su Atingre i Despotovićeva preuzele odgovornost – naturalizovana Crnogorka je odbranila šut pri rezultatu 27:27, potom i na 29:28, dok je najmlađa u ekipi koja je osvojila zlato na EHF Euru u Srbiji 2012. dala dva gola i asistirala Itani Grbić za 30:28 na tri i po minuta do kraja.

Bregar je uzeo tajm-aut, Anđela Janjušević golovima iz sedmerca i prodora izjednačila na 30:30, da bi na 54 sekunde do kraja Grbićeva pogodila za 31:30.

SRBIJA- CRNA GORA 30: 31 (12: 16)

Zrenjanin- „Kristalna dvorana”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Pirvu i Potirnike (Rumunija). Sedmerci: Srbija 7 (6), Crna Gora 6 (5). Isključenja: Srbija 10, Crna Gora 12 minuta.

Srbija: RISOVIĆ (pet odbrana i sedmerac), Kubina, RADOSAVLJEVIĆ 5, Veličković 2, Majkić, VUKAJLOVIĆ, Mandić, Nuković, JANJUŠEVIĆ 8 (2), Vasić, JOVOVIĆ 7, Stamenić 5 (4), Bojičić 1, RADEVIĆ 2, Simić, PETROVIĆ.

Crna Gora: RAJČIĆ (dvije odbrane i sedmerac), Atingre (tri odbrane), MARSENIĆ 5, PLETIKOSIĆ 9 (4), Godeč 1, MUGOŠA 3 (1), Agović, Nada Ćorović, Ujkić, Ivanović, BRNOVIĆ 4, Klikovac, DESPOTOVIĆ 4, Pavićević, Kepić, GRBIĆ 5.

Bonus video: Srbija- Crna Gora 29:31 RUKOMET žene | HIGHLIGHTS | Serbia vs Montenegro| 10.12.2017.

izvor iBalkan.net/ Vijesti.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 10. maj 202. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan nervozan,…

2 sata ago

JESU LI NA BHRT- u UOPŠTE SVJESNI ŠTA SU NAPRAVILI: NAKON ODLUKE SUDA FTV ponovo počela emitovati program… (foto, video)

BELMIN Karamehmedović potpisao odluku, pušten program... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 20:…

2 sata ago

JOŠ JEDNO JEZIVO UBISTVO: Muž ubio suprugu u Gradačcu, zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?! (foto)

Danas je u Gradačcu pronađeno beživotno tijelo jedne ženske osobe za koju se vjeruje da…

2 sata ago

UŽAS u Srbiji: UČENIK PRETUKAO PROFESORA- Izbacio ga sa časa, ovaj mu razbio nos… (foto)

Bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke (Srbija), B.M., fizički je danas napao profesora…

3 sata ago

JELENA Karleuša uputila “izvinjenje” nakon izjave o Crnoj Gori: Nismo braća… (foto)

Nastup srpske pjevačice u Podgorici otkazan zbog govora mržnje... PODGORICA- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,…

9 sati ago

This website uses cookies.