Crna Gora

MIODRAG Vlahović: Ne ide se, u EU sa naci- šovinistima… (foto)

Diplomata i predsjednik CHO o izjavi ministra vanjskih poslova je osamdeset odsto građana Crne Gore svih etničkih grupa i religija vrlo proevropski nastrojeno

Cinjenica da su skupštinska većina i Vlada zavisni od onih koji su samo propagandno za Evropsku uniju (EU), dok su intimno vrlo protiv NATO- što ministar vanjskih poslova Filip Ivanović dobro poznaje kao pojavu – predstavlja anomaliju koja ozbiljno dovodi u pitanje EU agendu Crne Gore, ocijenio je diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović.

Vlahović je na mreži X komentarisao izjavu Ivanovića za grčki medij Hellas Journal da je osamdeset odsto građana Crne Gore svih etničkih grupa i religija vrlo proevropski nastrojeno i žele da vide Crnu Goru kao sljedeću članicu EU.

– Mora da Ivanović zna na koga se odnose ovih 20 odsto, koji nisu “vrlo”. Ili misli da je i ta petina euroskeptičnih građana ravnomjerno raspoređena na sve “etničke grupe i religije”?

Ili možda Ministarstvo vanjskih poslova misli da su i onih 40 odsto građana, koji su protiv NATO, takođe ravnomjerno etnički i vjerski raspoređeni? Ili će biti da je ta “stabilna” većina, na koju se i on poziva, napravljena upravo sa onima koji su protiv i EU i NATO – istakao je Vlahović.

MVP, kako kaže, misli da to niko ne vidi?

– Činjenica da su skupštinska većina i Vlada zavisni od onih koji su samo propagandno za EU, dok su intimno vrlo protiv NATO – što Ivanović dobro poznaje kao pojavu – predstavlja anomaliju koja ozbiljno dovodi u pitanje EU agendu Crne Gore. Ne ide se u EU sa naci-šovinistima – poručio je Vlahović.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Skupštinska većina u ponedjeljak o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu… (foto, video)

Parlamentarna većina razgovaraće u ponedjeljak o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, rečeno je Portalu RTCG. Predsjednik…

9 sati ago

Na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore: Usvojeni amandmani na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, MVP ih šalje u ponedjeljak… (foto, video)

Vlada Crne Gore na večerašnjoj je elektronskoj sjednici usvojila dva amandmana na Rezoluciju o genocidu u…

10 sati ago

Švajcarska pobjednik EUROSONGA: Holandija diskvalifikovana, Hrvatska osvojila drugo mjesto- Baby Lasagna dobio najviše glasova publike… (foto, video)

Večeras je u Malmeu, Švedskoj, održano finale 68. izdanja Evrovizije, a pobjedu na ovom takmičenju…

10 sati ago

Poznat identitet ubice iz Budve: Nožem usmrtio Bjelopoljca pa pobjegao- OPSADNO STANJE U I OKO GRADA! Policija na svakom koraku, svi su tragali za OVIM čovjekom… (foto, video)

Odmah nakon prijave, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva brzo su reagovali i izašli na lice…

12 sati ago

Dnevni horoskop za 13. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan profesionalan,…

13 sati ago

Bitka na Neretvi 81. godinu poslije- NA TITOVIM STAZAMA REVOLUCIJE: U Jablanici odali počast herojima… (foto, video)

81. godišnjica bitke za ranjenike na Neretvi obilježava se danas. Polaganje cvijeća se održalo na…

15 sati ago

This website uses cookies.