IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21. maj”: Zašto niko iz vlasti ne kaže da je uzrok NATO bombardovanja bila Miloševićeva zločinačka politika? (foto)

Kao politički papagaji ponavljaju decenijske velikosrpske neistine…

PODGORICA: Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25, 03. 2024… 11 22… GI “21. maj”: Zašto niko iz vlasti ne kaže da je uzrok NATO bombardovanja bila Miloševićeva zločinačka politika? (foto)

“Niko od njih se ne usuđuje da i nakon četvrt vijeka izgovori istinu o razlozima i uzrocima NATO bombardovanja. Kao politički papagaji ponavljaju decenijske velikosrpske neistine i nečasno manipulišu sa nedužnim civilnim žrtvama do kojih je i došlo zbog zločinačke Miloševićeve politike koju su i sami podržavali”, navode oni. 

Parada licemjerja, kako dodaju, koja dolazi “iz stranaka bivšeg DF-a i njihovih srodnika iz Demokrata i raznih Vučićevih restlova, uključujući i jeftini oportunizam iz PES-a, samo su potvrda hipokrizije i laži”. 

“NATO bombardovanje sa svim svojim tragičnim posljedicama desilo se samo zbog nagomilane zločinačke politike zvanične Srbije i državnog terora nad albanskom etničkom zajednicom na Kosovu od strane Miloševićevog režima.

Čitaj još:   GI “21. maj”: Crnogorska omladina je politički, kulturno i nacionalno destruirana od strane SPC... (foto, video)

Crna Gora je tada izbjegla teška materijalna razaranja i masovnija stradanja samo zato što su Đukanović i DPS prethodno utekli od Miloševića spašavajući time sebe od Haškog tribunala i političkog raspeća koje se uskoro desilo u Srbiji”, istakli su iz GI “21. maj”.

Direktna politička posljedica NATO intervencije, kako oni ističu, bio je slom Miloševićeve nasilne despotije i pobjeda srpske opozicije na izborima.

“Ujedno, dugogodišnja beogradska politika terora nad Albancima dovela je do toga da Kosovo nakon Nato bombardovanja postane nezavisna država. Sve drugo što crnogorska javnost čuje i ovih dana su otrcane velikosrpske laži, manipulacija neupućenima i demonstracija političkog i ličnog kukavičluka”, zaključili su.

izvor Portal Analiatika,me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more