Zanimljivosti

PROGNOZA VREMENA: Uživajte u proljetnim temperaturama, gdje će kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas više oblačnosti, gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Regiona juga Evrope sunčano uz malu do umjerenu oblačnost….

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 28, 03. 2024… 09: 29… PROGNOZA VREMENA: Uživajte u proljetnim temperaturama, gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Pretežno sunčano je na sjeveru zemlje. Lokalni pljuskovi su registrovani na zapadu Bosne i jugoistoku Hercegovine.

U ranim jutarnjim satima kiša i lokalni pljuskovi su mogući na jugu i istoku naše zemlje, a u ostatku dana i tokom noći kiša i lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 stepena Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su Bjelašnica -3, Ivan Sedlo 4, Livno i Sokolac 5, Srebrenica i Zenica 6, Široki Brijeg 7, Bugojno 8, Drvar i Sarajevo 9, Doboj, Mostar, Prijedor i Tuzla 10, Neum i Sanski Most 11, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 12 stepeni Celzijusa.

Danas više oblačnosti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 25 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26, u sjevernim područjima Bosne do 28 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18, a dnevna od 18 do 24, na sjeveru zemlje do 28 °C.

izvot iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Danas više sunca, sutra i do 20 stešeni C, prognozu za narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni,…

47 minuta ago

NESPOJIVO S POSLOM KOJIM SE BAVE: U sistemu nešto debelo škripi- Policajci drže kafane, rade kao tjelohranitelji mimo zakona, sve im se “zalomilo” u slučaju Gačanin… (foto, video)

Iako sve policijske agencije u imaju jedinice za profesionalne standarde koje se bave unutrašnjim funkcioniranjem…

1 sat ago

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Nad Crnom Gorom nadvila se “ruka pravde” kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 28. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnovima satisfakcija,…

12 sati ago

VUKAŠIN Perović: Mesija je tu- Ulcinjski alhemičar… (foto)

Mesija je tu. Sublimacija svih srpskih podjela. Neko koga su čekali vjekovima. Sva Srbija koja…

12 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,. PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,…

13 sati ago

This website uses cookies.