Crna Hronika

UŽAS: Izrael priznao da je ubio dva Palestinca i potom ih zakopao buldožerom… (foto, video)

Izraelske snage (IDF) priznale su da su ubile dvojicu Palestinaca i zakopale njihova tijela buldožerom nakon što je Al Jazeera objavila video koji navodno prikazuje incident.

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 01, 04. 2024… 11: 12… UŽAS: Izrael priznao da je ubio dva Palestinca i potom ih zakopao buldožerom… (foto, video)

Muškarci su se na sumnjiv način približili operativnom području u središnjoj Gazi i nisu odgovorili na hitac upozorenja, rekao je IDF u izjavi za CNN. Izraelci su ih ubili i buldožerima uništili njihova tijela strahujući da nose eksploziv, navodi se u izjavi.

Foto: AA/ Arhiv

Muškarci su se na sumnjiv način približili operativnom području u središnjoj Gazi i nisu odgovorili na hitac upozorenja, rekao je IDF u izjavi za CNN. Izraelci su ih ubili i buldožerima uništili njihova tijela strahujući da nose eksploziv, navodi se u izjavi.Al Jazeera: Izraelski vojnici su ubili dvojicu civila i pokušali prikriti pogubljenja

Na snimci se vide dva muškarca kako hodaju plažom u Gazi, odvojeni jedan od drugoga. Čini se da obojica mašu bijelim zastavama, koje simboliziraju predaju, dok se oprezno približavaju skupini izraelskih vojnika. Snimka prikazuje jednog čovjeka kako hoda prema vojnicima s rukama u zrak

BONUS VIDEO. Palestina i proizraelski lobi | Granice istoka

CNN je od Al Jazeere zatražio nemontiranu kopiju snimke. Al Jazeera je objavila da se incident dogodio u blizini ulice Al Rasheed u središtu Gaze. CNN je geolocirao snimku i potvrdio da prikazuje incident na plaži. Dodatni vizualni dokazi, satelitske slike i videozapisi, pokazuju da su tamo bila raspoređena izraelska vojna inženjerijska vozila poput buldožera.

Nestaje iz kadra iza pijeska i betona, nije jasno šta će se dalje dogoditi. Drugi čovjek se okreće od vojnika. Dok se udaljava od kamere, vidi se kako ga prati izraelsko oklopno vozilo. Odjednom pada na pijesak, očito pogođen.

Al Jazeera je objavila da “gigantski buldožer izbacuje dva tijela i zakopava ih u pijesak i smeće. Izraelski vojnici pokušavaju prikriti pogubljenja.”

izvor Hayat/ Jutarnji list.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

9 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

10 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

11 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

21 sat ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

21 sat ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

21 sat ago

This website uses cookies.