IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Izrael priznao da je ubio dva Palestinca i potom ih zakopao buldožerom… (foto, video)

Izraelske snage (IDF) priznale su da su ubile dvojicu Palestinaca i zakopale njihova tijela buldožerom nakon što je Al Jazeera objavila video koji navodno prikazuje incident.

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 01, 04. 2024… 11: 12… UŽAS: Izrael priznao da je ubio dva Palestinca i potom ih zakopao buldožerom… (foto, video)

Muškarci su se na sumnjiv način približili operativnom području u središnjoj Gazi i nisu odgovorili na hitac upozorenja, rekao je IDF u izjavi za CNN. Izraelci su ih ubili i buldožerima uništili njihova tijela strahujući da nose eksploziv, navodi se u izjavi.

Foto: AA/ Arhiv

Muškarci su se na sumnjiv način približili operativnom području u središnjoj Gazi i nisu odgovorili na hitac upozorenja, rekao je IDF u izjavi za CNN. Izraelci su ih ubili i buldožerima uništili njihova tijela strahujući da nose eksploziv, navodi se u izjavi.Al Jazeera: Izraelski vojnici su ubili dvojicu civila i pokušali prikriti pogubljenja

Na snimci se vide dva muškarca kako hodaju plažom u Gazi, odvojeni jedan od drugoga. Čini se da obojica mašu bijelim zastavama, koje simboliziraju predaju, dok se oprezno približavaju skupini izraelskih vojnika. Snimka prikazuje jednog čovjeka kako hoda prema vojnicima s rukama u zrak

Čitaj još:   TRESE SE MANJI BH ENTITET : ZNA SE od koga je Dodik kupio ikonu i KOLIKO JE PLATIO... (foto)

BONUS VIDEO. Palestina i proizraelski lobi | Granice istoka

CNN je od Al Jazeere zatražio nemontiranu kopiju snimke. Al Jazeera je objavila da se incident dogodio u blizini ulice Al Rasheed u središtu Gaze. CNN je geolocirao snimku i potvrdio da prikazuje incident na plaži. Dodatni vizualni dokazi, satelitske slike i videozapisi, pokazuju da su tamo bila raspoređena izraelska vojna inženjerijska vozila poput buldožera.

Nestaje iz kadra iza pijeska i betona, nije jasno šta će se dalje dogoditi. Drugi čovjek se okreće od vojnika. Dok se udaljava od kamere, vidi se kako ga prati izraelsko oklopno vozilo. Odjednom pada na pijesak, očito pogođen.

Al Jazeera je objavila da “gigantski buldožer izbacuje dva tijela i zakopava ih u pijesak i smeće. Izraelski vojnici pokušavaju prikriti pogubljenja.”

izvor Hayat/ Jutarnji list.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more