IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJA I U MAJU: Danas lokalni pljuskovi, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća kiša…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23, 04. 2024…09: 42… IZNENAĐENJA I U MAJU: Danas lokalni pljuskovi, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U Regionu juga Evrope se očekuje promjenljivo vrijeme uz česte padavine, povremeno pojačan vjetar i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine.

Poslijepodne i tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi u većini područja. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna u Krajini od 6 do 10, u ostatku Bosne od 12 do 18, na jugu zemlje do 21 Celzija.

U Sarajevu jutro pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i tokom noći su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 17 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

Do 26. aprila, vremenske prilike u Bosni i Hercegovini, usloviće hladna zračna masa koja obiluje vlagom, a koja se spustila sa sjevera Evrope. U takvim okolnostima u našoj zemlji se očekuje promjenljivo vrijeme uz česte padavine, povremeno pojačan vjetar i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine.

Čitaj još:   Vic dana Razvodi se Mileva sa Mikom...

Stabilnije vrijeme uz uobičajene temperature očekuje se od 27. aprila, uz malu vjerovatnoću za povremene i kratkotrajne lokalne pljuskove u periodu od 03. maja, pa do kraja prognoznog perioda.

Do 27. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 0 do 5, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 12 do 18 °C, lokalno na jugu i do 20 °C.

Od 28. aprila do 7. maja, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 26 u Hercegovini do 29 °C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more