IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PO ZANIMANJU ”UGROŽENI” SRBIN IZ CRNE GORE: Otkud novac za luksuzni BMW X5– Vladislavu Dajkoviću, trebalo bi mu da štedi 29 godina… (foto)

Vladislav Dajković šef službe za odnose sa građanima u Glavnom gradu i predsjednik političke partije Slobodna Crna Gora prema podacima iz njegovog imovinskog kartona u protekloj godini značajno je uvećao svoju imovinu, iako po sopstvenom priznanju do namještenja u Podgorici nije radio nigdje.

Podaci iz aprila 2023.godine pokazuju da Dajković nije prijavio nikakva primanja njega i supruge, da nema hartije od vrijednosti, kao ni bilo kakav kredit pa se sa pravom postavlja pitanje odakle novac za dva automobila od čega jedan vrijedi 30.000 eura.

Vladislav Dajković je u protekloj godini značajno uvećao svoju imovinu.Između decembra i januara ove godine, sudeći po izvještajima koje je podnosio Agenciji za sprječavanje korupcije, Dajković je postao vlasnik kuće i dva stana.

U izvještaju predatom početkom decembra prošle godine, Dajković je od imovine prijavio livadu površine 1.201 kvadrat, te dva automobila – pežo proizveden 2017. godine i BMW iz 2015.

Samo mjesec kasnije, a potom i u martu, Dajković je predao izvještaj iz kojeg se vidi kako je njegova imovina višestruko ‘porasla’.

Tako je, umjesto dotadašnje livade, funkcioner Glavnog grada postao vlasnik kuće i dva stana, pri čemu je imovinu uvećao za 427 kvadrata.

Naime, u izvještaju iz januara ove godine, noviteti su kuća od 206 kvadrata, te stanovi od 127 i 57 kvadrata. Uz to, Dajković je u međuvremenu prijavio i garažu površine 37 kvadrata. Za svaku od tih nekretnina prijavio je kako je njihov stoprocentni vlasnik.

Čitaj još:   CRNA GORA- Uhapšeno 75 vozača: Jedna osoba smrtno stradala kao pješak, vozio 172 kilometra na čas... (foto)

Za svaku od navedenih nekretnina, pritom, kao osnov sticanja stoji – gradnja.

Pritom, i vozilo BMW je ‘novina’ među Dajkovićevim nepokretnostima u odnosu na izvještaj iz avgusta prošle godine, u kojem tog automobila nije bilo.

Iako se Dajković nemušto pravdao da je imovinu dobio od oca, a vozilo BMW X5 koje trenutno na tržištu vrijedi 30.000 eura kupio u kompenzaciji za audi koji je prethodno posjedovao, postavlje se pitanje odkle novac za takvu kompenzaciju ukoliko i sam audi nije vrijedio 30.000 što nas opet vraća na pitanje odakle Dajkoviću toliki novac ako je kako sam kaže bio nezaposleno lice.

S obzirom da je prijavio platu od 1.119 eura koliko prima iz Glavnog grada, Dajkoviću i sa najavljenim povećanjem plate kroz program Evropa sad 2.0 trebalo punih 29 godina da uštedi da kupi pomenuti BMW X5.

Još nevjerovatnije zvući pravdanje Dajkovića koji je u obraćanju javnosti putem društvene mreže optužio zaposlene i direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije da mu smještaju, iako je prijavu imovine popunjavao on lično!

Nezaobilazno Dajković se i gostujući u jednoj TV emisiji požalio da je ovo progon zato što je Srbin, a ne zato što nije prijavio porijeklo novca kojim je uspio da stekne ovoliku imovinu u tako kratkom vremenu.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Otac pucao sebi u glavu, na dan ćerkine svadbe...

U aprilu 2023.god. prijavio je da on i supruga nemaju primanja, da nemaju hartije od vrijednosti, štedni ulog, a ni gotovi novac. Prijavio je samo livadu i jedan automobil. U 2024.god. prijavio je da nema kredite, ali je imovinu uvećao za par stotina hiljada eura. Zvuči nevjerovatno ali istinito.

izvor: http://standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more