IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BORIS Muratović (DPS): Direktorica OŠ “Jagoš Kontić” u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, posvećene Crnoj Gori, kako ne bi naljutila MARKA- Šubaru Kovačevića… (foto, video)

Direktorice OŠ “Jagoš Kontić” iz Nikšića, je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi, a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala, kazao je Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17, 05. 2024… 18: 12… BORIS Muratović (DPS): Direktorica OŠ “Jagoš Kontić” u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, posvećene Crnoj Gori, kako ne bi naljutila MARKA- Šubaru Kovačevića… (foto, video)

Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ “Jagoš Kontić” iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi, a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala, kazao je Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić..

“Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem…

Pitam se ima li iđe na svijetu da se đeca u školama uče ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju? Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule” i  koji veliča djela  četničkog vojvode Draže Mihailovića?”, pita Muratović.

Čitaj još:   Zbog toplotnih talasa i suša nastupila lažna jesen... (foto, video)

Pita se da li će vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori, da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata.

“Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete?

Ovo posebno, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak, pa pozivamo nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja nije dostojna funkcije koju obavlja. U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković”, zaključuje Muratović.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vučić o JOVANI Marović: Zamolio sam MUP i BIA da pusti bivše crnogorske ministre svaki put kad dolaze da obavljaju protivpravne radnje u SRBIJI... (foto)

BONUS VIDEO: Crna Goro- Katapult

izvor CdM,me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more