IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija spriječila fizički kontakt i Tuču „varvara“ i „vojvoda“: Prekinut meč Sutjeska– Budućnost, neće biti nastavljen… (foto, video)

Policija  je saopštila da je danas spriječila sukob između dvije navijačke grupe – Varvara i Vojvoda u Nikšiću…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Sport, vijesti, petak, 17, 05. 2024… 00: 12… Policija spriječila fizički kontakt i Tuču „varvara“ i „vojvoda“: Prekinut meč Sutjeska– Budućnost, neće biti nastavljen… (foto, video)

Incidentima u crnogorskom sportu kao da nema kraja– utakmica polufinala plej-ofa šampionata Crne Gore u košarci između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću prekinuta je u drugoj četvrtini, zbog sukoba navijača.

Navijači Podgoričana ušli su na službeni ulaz dvorane i sukobili su se sa domaćim fanovima.

Navijači Sutjeske „vojvode“ potom su „varvare“ gađale stolicama.

Meč neće biti nastavljen. Prvobitni prvi bio je da se duel nastavi pred praznim tribinama, ali je ta opcija otpala.

Kod prekida, na 6.21 do kraja druge četvrtine, Budućnost je vodila 36:26.

„Žao nam je što je prekinuta utakmica, jer je ovo trebao da bude praznik košarke, pošto smo igrali sa najboljom ekipom u zemlji. Ne bih ovo komentarisao što je bilo na tribinima, držao bih se sportskih tema“, kazao je trener Sutjeske Miloš Minić.

Policija  je saopštila da je danas spriječila sukob između dvije navijačke grupe – Varvara i Vojvoda u Nikšiću.

Čitaj još:   OTMICA DJEVOJKE U NOVOM PAZARU: Policija uhapsila tri osobe iz SJENICA... (foto)

“Danas je u 18.00 časova u Nikšiću odigrana košarkaška utakmica između Košarkaškog kluba Sutjeska iz Nikšića i Košarkaškog kluba „Budućnost“ iz Podgorice. Regionalni centar bezbjednosti Zapad je tokom pripremnih radnji obezbjeđenja sportskog događaja obaviješten od strane organizatora da se na ovoj sportskoj priredbi ne očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa”, saopštili su iz Uprave policije.

Zaštitarska firma angažovana koju je angažovao organizator je po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba. Iz policije navode da su pripadnici navijačke grupe Varvari neovlašćeno ušli u salu.

Tokom utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba Budućnost, Varvari, je ušao u dio sale sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe Vojvode.

“Policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti Centar sa događajem su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, te preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u ovom događaju, pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba Sutjeska, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, zaključuju u Upravi policije.

Čitaj još:   ŠOK: Mis univerzuma umrla u 20. god, izdalo je srce...

Foto/video: RTCG

izvor CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more