IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA: Na Ahiret preselila supruga muftije Muamera, UMEJA Abu Taha Zukorlić- PALESTINKA O KOJOJ SE MALO ZNA… (foto)

Dvije i po godine od smrti muftije Muamera Zukorlića, na Ahiret je preselila njegova supruga Umeja Abu Taha Zukorlić.

Usame Zukorlić je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio emotivnu poruku nakon smrti svoje majke, Umeje Abu Tahe Zukorlić.

“Moja majka, Umeja Abu Taha Zukorlić, rođena je 18.1.1970. godine. Otac joj je Adil Abu Taha iz mjesta Deir Abu Masha'al kod Ramale u Palestini, a majka Izolda Blauth iz Novo Hamburgo, Rio Grande Do Sul u Brazilu…

Otac Adil, koji je kao palestinska izbjeglica došao u Brazil šezdesetih godina prošlog vijeka, radio je kao imam i oženio se Izoldom, porijeklom iz Hamburga. Imali su četiri kćeri: Džemilu, Nasru, Fatmu i Umeju. Nakon razvoda, Adil se s kćerkama preselio u Aman u Jordanu”, napisao je.

Dodao je:

“Nanu Džemila je odgojila Umeju. U Amanu je Umeja završila osnovnu i srednju školu te dvije godine šerijatskog islamskog fakulteta. Sestra Nasra je studirala u Libanu, gdje je upoznala i udala se za Envera Ujkanovića iz sela Orlje. Godine 1991., zbog prijetnje eskalacije sukoba između Iraka i Izraela preko teritorije Jordana, Umeja je s Fetmom izbjegla u selo Orlje kod Tutina, gdje se upoznala s rahmetli babom. Tri sestre su se udale u selo Orlje, dok je najstarija sestra Džemila udata u Ramali u Palestini.”

Čitaj još:   POLICIJSKI ČAS RAJ ZA LOPOVE- META SU...

Istaknuo je da je njegova majka živjela daleko od očiju javnosti.

“S obzirom da su babo i majka bili iste godine na islamskom fakultetu, ona je sa babom nastavila studije na Univerzitetu Emir Abdulkadir u Konstantini u Alžiru, gdje je diplomirala i rodila mene. Kao porodica smo 1993. godine došli u Sandžak u vrijeme rata na Balkanu i NATO bombardovanja Novog Pazara. Nakon mene, rodila je Sedždu, Nedžmu i Medždu…

Bila je domaćica i živjela je život daleko od očiju javnosti. Zahvaljujući Bošnjačkom DNK projektu, čiji sam bio koordinator, uspio sam pronaći nanu Izoldu 2021. godine ljeti i ponovno ih spojiti nakon 50 godina rastanka. Iste godine je preminuo babo. Preselila je nakon duge bolesti u Istanbulu. Ostavila je za sobom četvero djece i sedmoro unučadi, svekra i svekrvu.”

Dženaze će se klanjati u četvrtak 23.05.2024. godine u 18:00 sati na platou džamije Mula Emina Zukorlića u Orlju, gdje će biti i ukopana. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Orlju. Iza sebe je ostavila četvoro djece, sedmoro unučadi, tri sestre, majku, svekra i svekrvu.

Čitaj još:   DA SRCE PREPUKNE: ARMIN sin Enesa Begovića, pauzirao terapiju, da bi dobio dijete, a onda je sve krenulo po ZLU... (foto, video)

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more