IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT CRNOGORSKI MIHAILO: Genocidna politika je u SRCU SVETOSAVLJA! (foto)

“Pedeset godina kasnije, nastavili su ubijanjem Bošnjaka u Bukovici kod Pljevalja i rušenjem njihovih kuća, 1993. godine. I ponovo se od 2020. godine nadvija genocidni oblak nad Crnom Gorom”, kaže Mihailo

“Namjera crnogorskih vlasti da usvoji rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, i pored činjenice da je srpska skupština u Beogradu, na čijem je dnevnom redu dva puta bila, nije usvojila, govori o kolonijalnom statusu Crne Gore”, ocijenio je Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Mihailo, prenosi Pobjeda.me.

Njeni kolonijalni guverneri, oličeni u najvišim državnim adresama i cijeloj aktuelnoj vlasti, negiraju genocid u Srebrenici, i tim prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, ustvari, rugaju se srebreničkim žrtvama.

“Istovremeno, uslužno demonstriraju, ne samo kolonijalni status Crne Gore, nego i namjerno ruše dostojanstvo naše zemlje i kopaju rovove između Crne Gore i Hrvatske, odnosno, Bosne i Hercegovinepuneći ih mržnjom uperenom protiv Hrvata i Bošnjaka, koji su nam činjeli i čine samo dobro.

U Srebrenici je bio genocid. Ubijeno je preko 8000 Bošnjaka. Bila je to namjera da se uništi cijela jedna populacija islamske vjere, što je i urađeno, zbog čega se neporecivo radi o genocidu. Naredbodavci i izvršioci su pravosnažno osuđeni u Hagu”, naveo je Mihailo.

Genocidna politika je, kaže, u srži svetosavlja i svetosavske doktrine.

“Na kojoj se temelji velikosrpska državna ideja, oličena u takozvanom Srpskom svetu, koji podriva ustavne temelje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s konačnom namjerom da ih anektira. Ono je katalizator genocidne ideje da na tim teritorijama treba da se uklone svi narodi osim Srba. I osnivač dinastije Nemanjića, Simeon Nemanja, u 12. vijeku, genocidom se riješio bogumaila, mahom bosanskih, na koga se referiraju sve savremene srpske vlasti. Nije to prvi put da beogradska vlast poseže za genocidom.

Čitaj još:   NAJTEŽI UDARAC VUČIĆEVOM REŽIMU DO SADA: EP usvojio rezoluciju kojom se poziva na uvođenje mjera protiv srbijanskih vlasti zbog Banjske... (foto, video)

Genocid je primijenjen prema Crnogorcima koji se nijesu 1918. godine povinovali beogradskom krvavom režimu, da se nacionalno preoblikuju u Srbe i Crnu Goru transformišu u teritoriju preko koje će Srbija dobiti izlaz na more. Brutalno su ubijene hiljade Crnogoraca i toliko je popaljeno domova. Ta ideja je proizvela genocid u Šahovićima, u novembru 1924. godine. Da bi ekstazu doživjela u januaru 1943. godine”, istakao je Mihailo.

Kaže da je ova ideja u Sandžaku, na način da izazovu što veću bol kod žrtava, ubila preko 9000 srpskih i crnogorskih građana muslimanske vjere.

Pedeset godina kasnije, nastavili su ubijanjem Bošnjaka u Bukovici kod Pljevalja i rušenjem njihovih kuća, 1993. godine. I ponovo se od 2020. godine nadvija genocidni oblak nad Crnom Gorom. 

Molim se bogu velikome i pozivam crnogorske vlasti da se urazume, priznaju činjenice, spasu dušu, i državni brod usmjere trasom kojom hodaju sve civilizovane evropske države. 

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević- predsjedniku Vlade Abazoviću: Najveća kriza za Crnu Goru je dolazak Vas i Vama bliskih ljudi na mjesta odlučivanja... (foto, video)

A građane pozivam da ustanu u odbranu ljudskosti i civilizacije na ovom prostoru, kojima se prijeti ovakvim odnosom crnogorskih vlasti prema genocidu u Srebrenici”, zaključio je on.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more