IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EDIN Osmančević, UGLEDNI BANJALUČANIN IZ ŠVEDSKE O Alenu ŠERANIĆU: “Dodikov ‘Bošnjak’ po profesiji davno je izgubio obraz”… (foto, video)

To je prvi Banjalučanin sa crne liste SAD- i sramota za naš grad!!!

BANJA LIKA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25, 05. 2024… 10: 42… EDIN Osmančević, UGLEDNI BANJALUČANIN IZ ŠVEDSKE O Alenu ŠERANIĆU: “Dodikov ‘Bošnjak’ po profesiji davno je izgubio obraz”… (foto, video)

Alen Šeranić, Dodikov Bošnjak (a nije sam) je davno izgubio obraz! Kao potomak jedne stare banjalučke porodice Alen Šeranić je izabrao da bude Dodikov Bošnjak po profesiji! To je prvi Banjalučanin sa crne liste SAD- i sramota za naš grad!!!

Alen Šeranić

Edin Osmančević

Edin Osmančević, ugledni Banjalučanin iz Švedske, javio se redakciji portala Ljudski.ba u namjer da prokometira istupe SNSD-ovog ministra Alena Šeranića.

-Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je “rezolucija o Srebrenici još jedan neuspio pokušaj koji je doprinio razjedinjavanju BiH i pokazao da su međunarodni poredak i međunarodno pravo u potpunosti srušeni”.

“Takav neuspješan događaj ne vodi pomirenju, to su govorili predstavnici mnogih država i mnogi su se iz tog razloga i uzdržavali od glasanja”, rekao je Šeranić.

Vrijeme će pokazati u kom pravcu će se ići i šta će se raditi, generalno u svijetu, a Republika Srpska je juče na sjednici Vlade jasno dala naznake kako planira da se ponaša u ovoj situaciji i mislim da će se to morati na neki način ispoštovati i uzeti u obzir”, rekao je Šeranić.

Alen Šeranić, Dodikov Bošnjak (a nije sam) je davno izgubio obraz! Kao potomak jedne stare banjalučke porodice Alen Šeranić je izabrao da bude Dodikov Bošnjak po profesiji! To je prvi Banjalučanin sa crne liste SAD -i sramota za naš grad!

Sjedinjene Američke Države su poduzele mjere protiv Alena Šeranića zbog njihovog postupaka koji potkopavaju Daytonski mirovni sporazum i demokratske institucije BiH!

Čitaj još:   Nakon izjave koja je potresla region: DRITAN Abazović se izvinio Majkama Srebrenice- oprostite na nejasno izrečenoj misli... (foto, video)

Dodano je kako njihove destabilizirajuće aktivnosti ometaju budućnost koju je BiH odabrala u euroatlantskoj zajednici naroda i sprečavaju zemlju i njene građane da ostvare svoj puni potencijal.

Šeranić je nastavio promovirati secesionističke aktivnosti RS jer je prisjetimo se vodio proces usvajanja Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS kojeg je njegovo ministarstvo uputilo Narodnoj skupštini RS na razmatranje.

Ovaj zakon, koji još nije stupio na snagu, predviđa uspostavu nove agencije samo u okviru RS što bi poremetilo ovlaštenja državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva. Šeranić je javno priznao da ovaj zakon preslikava funkcije Agencije za lijekove na državnom nivou, s time što se uspostavom agencije prema ovom zakonu prenose ovlasti sa agencije na državnom nivou na regulatorni autoritet za lijekove i medicinska sredstva u okviru RS.

Zbog postojanja institucije na državnom nivou koja služi RS i FBiH, formiranje ove nove agencije na entitetskom nivou predstavlja opstrukciju ili prijetnju provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma

Ja Te se Alene kao Banjalučanin i potomak jedne druge stare banjalučke porodice stidim ! Pogazio su  svijetle tradicije svoje porodice i izabrao put kolaboracioniste jednog režima koji negira državu Bosnu i Hercegovinu!Da ti kažem da se sramiš- NE pomaže.

Čitaj još:   Milutin CEROVIĆ: Srpski DESPOT i gaulajter u pohodu na Crnu Goru... (foto)

Pao si toliko nisko da nema povratka!Mi, Banjalučani koji nose grad u svom srcu po cijelom svijetu stidimo te se jer ti nisi Banjaluka!

Pozivam moje sugrađane da bojkotuju Alena Šeranića- čovjeka sa crne liste! Ne u moje ime, kazao je Osmančević.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more